Makrotex-Challenge: Valkoinen


Pieni Lintu -blogin makrokuvahaasteen tämän viikon teemana on valkoinen. Nyt olisi tietysti erittäin luontevaa esitellä lumisia valokuvia mutta kun ei täällä Helsingissä ole lunta... Palataan nyt sitten hieman viime viikkoiseen Lux Helsinkiin, josta viime viikolla ainakin yritin kirjoittaa (katso tämä uusi viikon teemapostaushaasteeni, jos vaikka innostuisit osallistumaan! Siellä oli esillä Jim Bondin teos nimeltä Blink. Kun teosta lähestyy, se räpäyttää tuota lasisilmää. Lasisilmä on Bondin kotisivujen mukaan toisen maailmansodan aikainen, tässä teoksessa kuparisessa silmämunassa upotettuna. Valkoista tässä kuvassa on tausta ja tietysti tuo silmänvalkuainen.

Koska Lux Helsingin kanssa samaan aikaan on Lux Eat -tapahtuma, piti meidänkin mennä jotain syömään ja päädyimme Kluuvikadun Fazerin kahvilaan kaakaolle ja jäätelöannoksille. Oli näissäkin hieman valkoista mukana...



Tuo Kluuvikadun Fasun kahvila on tietysti ollut elämässäni mukana jo opiskeluajoilta saakka, jolloin usein sunnuntaisin istuimme silloisen parhaan kaverini kanssa syömässä jätskiä siellä, ennen kuin hänen piti palata junalla omalle opiskelupaikkakunnalleen. Onneksi kahvila ei juuri ole muuttunut niistä ajoista, vaikka meidät ystävykset elämä vei eri maihin emmekä ole yli kymmeneen vuoteen enää edes nähneet. On kiva, kun jotkin asiat ja paikat eivät silti muutu, vaan pysyvät ennallaan. Ehkä mekin kaverini kanssa joku päivä vielä istumme täällä jätskiannoksilla niin kuin ennen vanhaan.



19 comments

  1. Mmmm... vanilja on ehdoton suosikkini jäätelöissä 💛

    Fazerin kahvilassa muinoin tullut käytyä, kiva tietää että on säilynyt samanlaisena.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Onhan sielläkin toki muutoksia tapahtunut, suurimpana sellainen suklaapuoti siinä vieressä ovista oikealla mutta kahvilan puoli tiskeineen ja etenkin sali, missä on iso kupolikatto ovat aika lailla samanlaisina pysyneet sitten 90-luvun. Pöydistä ja tuoleista en ole varma, onko niitä vaihdettu mutta ei ole onneksi suuremmin remonttia tehty kahvilassa.

      Delete
  2. Herkulliset valkoiset.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo, ihan alkoi tehdä mieli taas kaakaota, nyt kun on näin kylmä sääkin ulkona! Tosin enemmän luonnonvalkoiset nuo värit ovat kuin vitivalkoiset mutta valkoinen kuin valkoinen...

      Delete
  3. Blink. Outo teos, liekö tuo silmälamppu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juu, se räpäyttää silmää, kun sitä lähestyy.

      Delete
  4. Jätskiannos houkuttaa :)

    ReplyDelete
  5. Komea silmäniskijä! 😉

    ReplyDelete
  6. Teemapostaushaaste kuulosta kivalle. Taidanpa loppuviikosta tulla siihen mukaan! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. No sepä olisi varsin mukavaa! Postausta odotellessa! :)

      Delete
  7. Tässä tulee vesi kielelle.Kivat kuvat.

    ReplyDelete
  8. Anonymous1/27/2018

    Sorry, so late, but I had guests. That looks delicious! Thank you for visiting me:) Jesh~

    ReplyDelete

© KAHDEN TALON VÄKEÄ • Theme by Maira G.