Kesäkuun alun kuulumisia


Kesäkuu alkoi meillä tällä kertaa maisemanvaihtomerkeissä, kun muutimme kahden vuoden asumisen jälkeen Helsingistä takaisin Sisä-Suomeen vanhaan kotiimme. Samalla kerrostaloasunto merellisessä kantakaupungissa vaihtui vehreään puutaloasumiseen kaupungin ja järven tuntumassa.

 

Perillä meitä odotti ihana hellesää sekä ylikasvanut ruohikko ja talossamme alkanut kellariremontti. Puhumattakaan yläkerran remontista, jonka aloitimme jo keväällä ja joka on siis vielä kesken.

Onneksi pihassa on myös kukkia ilahduttamassa, vaikka sisällä vallitsee täysi kaaos muuttolaatikoiden ja remontin keskellä ja piha on vielä aika villiintynyt rikkaruohoista ja ties mistä.Ehdimme kaikkien muuttohommien ohella kuitenkin käydä eilen illalla lenkkeilemässä järven rannalla. Sää alkoi tosin muuttua helteestä kylmäksi, tuuliseksi ja myrskyiseksi.Todella vaihtelevissa merkeissä siis on kesäkuumme alkanut. Tämä postaus osallistuu Pieni Lintu -blogin makrokuvahaasteseen, jonka teemana on kesäkuu. Käy tuosta linkistä kurkkaamassa, minkälainen kesäkuu on muilla ollut.

34 comments

 1. Ja jo juhannusruusutkin kukkivat

  ReplyDelete
 2. Huh, aikamoisten urakoiden keskellä elätte! Vaan onneksi on kesä ja kauneus, veden läheisyys ja toivon mukaan palaavat lämpimät kelit.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kivahan se on kesällä, kun luonto on kuitenkin niin kaunis. Ulkona eivät purkamattomat muuttolaatikot ja paikkojansa etsivät tavarat ja huonekalut haittaa. Oikeastaan kivakin, kun on nyt kylmää niin malttaa sisällä sitten puuhastella ja tehdä töitä myös.

   Delete
 3. Juhannusruusu is quite the princess of Midsummer!
  Even if this special year it is blooming a little earlier...

  ReplyDelete
 4. Kuulostaa niin idylliseltä muuttaa merenrannasta puutaloon järvimaisemaan.😍 Onneksi kauniiden kukka- ja maisemakuvien välissä oli muutama arkinen remppakuva, niin kateuteni haaleni edes vähän.😉 Tsemppiä remppaan! 💪

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei meillä sentään järvimaisemaa talossa ole mutta järvi on onneksi ihan lähellä. :) Remppahommat kyllä täällä kauhistuttavat mutta eiköhän tässä kaikesta selvitä!

   Delete
 5. Veden läheisyys aina meitä suomalaisia elähdyttää, ja luonto muutenkin.
  Kauniit kuvat 💙💚

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näinhän se on, luonnonläheistä kansaa kun olemme. Kiitos, Rita!

   Delete
 6. Nyt on viileämpää tehdä remonttiakin, helle haihtui.

  Ihania kukka kuvia.
  Ihana on järven rannalla oleilla.

  ReplyDelete
 7. Kauniit kesäiset kuvat.

  ReplyDelete
 8. Ihana kesä kuvissasi.

  ReplyDelete
 9. Ihan liian monta kuvaa olet laittanut, ensimmäinen #vispilä# oisi riittänyt :D Missäspäin tuommoinen seilaa, tuon kyytiin pitäisi päästä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vispilä seilaa Helsingin vesillä, tuossa kuvissa juuri Katajanokan edustalla. Tästä löytyy lisätietoa: https://www.jt-line.fi/vesibussi-tilausristeilyt/tilausristeilyt-alukset-hinnat/vesibussi-vispila/
   Kuvahaasteeseen riittäisi kyllä yksikin kuva mutta koetan tämän haasteenkin yhdistää normaaliin bloggaustyyliini, joten välillä tuppaa tulemaan varmaan liiankin monta kuvaa yhteen postaukseen. :D

   Delete
 10. Ihana kesä näkyy kuvissa ja vesi on kyllä katseenvangitsija :)

  ReplyDelete
 11. Paljon tsemppiä muuttopuuhiin, kyllä se muutonjälkeinen kaaos hellittää enemmin tai myöhemmin :) Ja kauniita kukkia ja maisemia, järven lähellä on ihana asua.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Piia, toivotaan, että kohta saisimme tavaroita järjestykseen. Tuo remontti tuossa sotkee vielä niin paljon pasmoja.

   Delete
 12. Muutto-ja remppapuuhat ottaa oman aikansa - tsemppiä! Ihanaa kukkaloistoa sielläkin. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, välillä on kyllä hieman epätoivoinen olo... Mutta kun lopulta tulee valmista, niin kaikki muu unohtuu. :)

   Delete
 13. Onnea uuteen-vanhaan kotiin :) Hyvin olet saanut aallot kuvaan, tuntuu ihan että tuuli puhaltaa jo täälläkin.

  ReplyDelete
 14. Vaikuttaa ihanalta paikalta. Kauniit kukkakuvat, aikaisin kukkivat siellä kaikki. Meillä syreenit ja ruusut vasta juhannuksena kukkivat ja osa vieläkin. Meidänkin kotimme on jatkuva työleiri, mutta ei kannata valittaa, koska paikka on ihana, paras mitä Pyhäjoella voi olla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Irja, mukavalta kuulostaa myös teidän kotinne!

   Delete
 15. Ihania kuvia, tsemppiä muuttoon ja taisteluun rikkaruohoja vastaan :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon, Marjo-Riitta, täytyy myöntää, että remontti vie kaikki mehut tällä hetkellä ja rikkaruohot saavat luvan kanssa ihan rauhassa rehottaa koko kesän. :)

   Delete