Maaliskuu Skotlannissa - March in Scotland


Kun nyt Suomessa on ollut hurjia pakkasia ja muuallakin Euroopassa satanut lunta yllättäen, niin ajattelin muistella aikaa kaksitoista vuotta sitten, kun Skotlannissakin satoi maaliskuun ensimmäisenä perjantaina vähän lunta. Yli 200 koulua Aberdeenissa ja Invernessissä suljettiin lumen tulon takia. Edinburghiin tulevat lennot olivat myös myöhässä, mies oli tulossa kotiin Birminghamista ja lennon myöhästymisen takia myöhästyi myös Edinburghista Stirlingiin lähtevästä junasta. Tuo lumi alkoi kuitenkin jo seuraavana aamuna sulaa pois, mutta nurmikko oli vielä vähän huurteinen.

"Pahin" oli kuitenkin vielä edessä: Seuraavana viikonloppuna satoi 30 cm lunta yön aikana! Jouduimme jumiin talollemme, koska vauvaa ei voinut työntää vaunuissa ulkona, kun tiet oli aurattu vain talomme ylätasanteelle asti, mihin piti mennä portaita pitkin, ja talollamme ei tietysti ollut edes mitään lapioita, millä olisi voinut lunta luoda.Yliopiston kiinteistönhoitaja tuli koputtamaan ovelle ja tarkistamaan, että olemme kunnossa: 
"Do you need milk or water? Please call this number if you have any kind of an emergency!"  ("Tarvitsetteko maitoa tai vettä? Soittakaa tähän numeroon, jos on mikä tahansa hätä!"
Hän ei muistanut, koska viimeksi olisi niin paljon lunta satanut Skotlannissa. Meitä pohjoismaalaisia hieman kyllä nauratti, kun ruotsalaiset naapurimme kertoivat, että samainen mies oli sanonut heille, että: "Don't go out there. It's dangerous!" ("Älkää menkö ulos. Siellä on vaarallista!")

Glasgow'n ja Edinburghin lentokentätkin oli suljettu. Glasgow'ssa oli bilettäviä ihmisiä joutunut yöpymään hätämajoituksissa yökerhoissa ja bussiasemilla ja ventovieraiden ihmisten luona, kun olivat tulleet ulos yökerhoista ja huomanneet, että tiet oli suljettu, joten autoilla ei päässyt kulkemaan takaisin kotiin. Aika eri meininki, kuin mihin täällä Suomessa olemme tottuneet.
Aiempia muistelmiani Skotlannin-ajastamme voit lukea näistä postauksista:

Viikon teemapostaus: Skotlannin valo
Flashback Friday: Loch Airthrey Stirlingissä Skotlannissa

Tämän viikon teema on: MAALISKUU. 
Linkki on auki maaliskuun loppuun asti, joten voit osallistua pidempään tai vaikka useammankin kerran.
This week's theme is: MARCH
The link is open until the end of March so you can participate for a longer time or even many times.

Ensi viikon teema: SUUNNITTELU.
Next week: PLANNING.

Viikon teemapostaushaasteeseen voit osallistua millä tahansa postauksella, mitä aiheesta keksit, oli se normaali tekstipitoinen postaus, pelkkä kuvapostaus, tarina, runo, mitä tahansa. Ideana on inspiroitua postaamaan aiheesta ja lukea myös muiden samasta aiheesta keksimiä juttuja. Kommentointipakkoa ei ole mutta suosittelen lämpimästi tekemään kierroksen muidenkin blogeissa ja kommentoimaan niitä, varsinkin jos pidät lukemastasi/näkemästäsi, tai vaikka jatkamaan niiden herättämiä ajatuksia omissa blogeissa. Poistetaan mahdolliset blogijumit ja tehdään bloggaamisesta yhteisöllistä ja hauskaa. Lähdetkö mukaan? Voit myös ehdottaa omia teemojasi minulle.

Postaukseni lopusta löydät sinisen "add your link" -nappulan, johon voit linkittää blogipostauksesi tähän kokoavalle sivulle. Linkitä suoraan blogipostaukseesi ja linkitä myös omasta postauksestasi takaisin tänne. Osallistua voit aina seuraavaan teemapostaukseen saakka, joka ilmestyy tänne sivulle aina sunnuntaisin. Linkitysaika on voimassa viikon. Jos jotain poikkeuksia aikatauluihin tulee, ilmoitan niistä täällä mutta pääsääntöisesti sunnuntaisin viikon välein vaihtuu uusi teema.

You can participate in the weekly theme post with any kind of a blog post that you come up with, a normal text post, a picture post, a story, a poem, whatever. The idea is to get inspired of the theme and read other people's blog posts on the same theme. I warmly recommend to make acquaintance with other blogs and comment them if possible. However, there is no "must comment" request but if you like what you have read/seen, why not cheer a blogger's day by telling about it? We can also continue each other's thoughts on our own blogs. Let's remove writer's blocks and make blogging fun together. Will you join me? You can also suggest your own themes to me. 

Please find at the end of my post a blue "add your link" button where you can link your blog post. Link directly to your post and also from your post back here. You can take part until the next theme post begins, usually on Sundays, for one week. Let's have a blog party!

#ktvteemapostaushaaste

8 comments

 1. Upeita kuvia <3
  Hauskaa miten siellä lumi sekoittaa kaiken, täällä Suomessa ollaan niin totuttu :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Juu, tuntuu ihan kummalliselta, kun meille lumi on ihan business as usual. :)

   Delete
 2. Oi miten kauniilta luminen Skotlanti näyttää! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvin erilaiset ovat maisemat tosiaan lumen kanssa! :)

   Delete
 3. Too much snow for me! We are not winter people at all. But I do love seeing the pictures -- it does make everything look pure and clean!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha :D Well, the best thing about internet is that you can travel across the world and experience snow or whatever just by browsing other people's pictures. :)

   Delete
 4. Huikeita kuvia. Lumi saa britit sekaisin ja sen toisaalta ymmärtää, kun siellä ei ole valmiuksia elää sen kanssa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä, samahan se on amerikkalaisten ja monien muidenkin kanssa, kun ei olla niin totuttu lumeen. Tässähän meillä olisi tätä know-how-osaamista vientituotteeksi saakka. :)

   Delete