Kaipuu

Kaipuu. Tähän teemaan olisi sopinut niin moni muukin aihe ja kuvakavalkadi mutta remonttiväsymyksestä ja -kaaoksesta johtuen voin vain tällä hetkellä eniten kaivata siistiä ja järjestettyä ja remontoitua kotia - ja mahdollisuutta rauhoittumiseen.


Viimeksi olen ihan kesäkuun alussa postannut kuulumisiamme. Muuttomme jälkeen täällä talossa on saatu vaihdettua vanhat viemärit uusiin. Jo oli aikakin - paljastui nimittäin, että ne olivat aivan alkuperäiset eli jo yli 80 vuotta vanhat betoniviemäriputket....


Putkirempan viimeisen vaiheen aikana, jolloin meiltä oli vesi ja viemärit katkaistu kokonaan käytöstä, matkailimme Etelä-Suomessa viikon verran ja kotiin palattuamme kellariin valettiin uusi lattia niiltä osin, joissa se oli porattu auki. Samalla jäi pesuhuoneeseen asennettu lattialämmitys uuden betonin alle.


Sitten kylpyhuone- ja saunaremontti pääsi taas jatkumaan. Nyt saunassa on jo eristeet seinissä ja erikoisammattilainen kävi puhdistamassa eli soodapuhaltamassa pintalaastit pois yhdestä tiiliseinästä kellarista niin, että nyt kauniit punatiilet jäävät näkyviin yhdelle seinälle kylpyhuoneessa.
Ahkerasti olemme vierailleet rautakaupoissa ja saaneet yläkerran tapetit nyt tilattua lukuunottamatta yhtä huonetta, johon tulee Pihlgren & Ritolan mallistosta tapettia, jota valmistetaan seuraavan kerran vasta loppusyksystä. Olin kuitenkin luvannut lapselle, että hän saa juuri sellaiset tapetit kuin haluaa, joten kompromissin mahdollisuutta ei ollut. Sentään olemme voineet tehdä pohjatöitä yläkerrassa eli poistaneet vanhaa tapettia, seiniä on kitattu ja pohjamaalattu. Paljastui myös, miksi tapetti on ollut niin tiukassa (katso tämä postaus): 1990-luvun alussa tehdyssä yläkerran remontissa, jossa kahdesta asunnosta tehtiin yksi asunto, oli rakennettu gyproc-seiniä ja niiden päälle oli laitettu suoraan tapettia, mikä tekee sen, että ilman pohjamaalia tapetti tarttuu seinään todella tiukkaan. Nyt olemme sitten pohjamaalanneet noita gyproc-seiniä.
Korjasimme myös yhden seinän, jonka vahingossa rikoimme poistaessamme listoja. Päätimme avata seinän levyn osuudelta kurkataksemme sisään ja tarkistaaksemme myös kunnon. Seinässä oli aivan kuivaa mutta alta paljastui alkuperäinen varmaan 1930-luvun tai myöhemmän ajan tapetti, joka tosin oli vedetty suoraan lautaseinän päälle ja vain yläosaan. Jätimme seinän väliin nyt sitten samalla tervehdyksen tuleville remontoijille, ennen kuin seinä laitettiin uudestaan umpeen. Tällaista tapaa on harrastettu enemmänkin vanhoissa taloissa. Esimerkiksi itse löysimme huvilamme kuistin lankkulattian alta purujen kuntoa tarkistaessamme talon pohjapiirustuksen sekä lapsen vanhan kengän, jotka oli sinne laitettu edellisessä remontissa vuonna 1960.Olemme myös päämme puhki pähkäilleet kylpyhuoneeseen tulevia laattoja ja saunojen laude- ja paneelimateriaaleja sekä mittailleet, minkälaiset suihkut mahtuvat suhteelliseen matalaan tilaan. Kyllä tässä onkin todella hommaa. Olisin kyllä toivonut vähän helpompaa ja rentouttavampaa kesää, mutta ehkä tämä kaikki tästä pikkuhiljaa valmistuu ja voisi nauttia tuloksesta!

Postaus osallistuu Pieni Lintu -blogin makrokuvahaasteseen. Tämän viikon teemana on kaipuu. Tuosta linkistä pääset katsomaan, miten muut ovat innoittuneet aiheesta! 


14 comments

 1. Hurjan näköistä touhua ja varmasti aikaa vievää, mutta suunnittelunne kuulostaa siltä, että lopputulos on mieluinen koko perheelle. Tosi kivan näköinen nyt jo tuo tiiliseinä, ja aivan liikuttava tapa jättää noita muistoja tuleville. ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Maarit! Oma haasteensa on ottaa vanhan talon erityispiirteet huomioon ja tehdä mahdollisimman hengittäviä ratkaisuja joka paikkaan. Uskon silti, että vaikka nyt tuntuu, että remontti kestää niin hirvittävän kauan, niin on samalla hyvä, kun voi ajan kanssa pohtia sopivimmat ratkaisut jokaiseen kohtaan ja katsoa, mitä talon sisuksissa on ja mitä ne vaativat ja tarkoittavat sitten remontissa. Onneksi meillä on jo kokemusta yhdestä vanhasta talosta ja perinnekorjaamisesta.

   Delete
 2. Kaaoksia on monia sinulla ulkoinen ja minulla sisäinen. Rauhallista ja tavallista arkea odotellessa :)

  ReplyDelete
 3. Teillähän onkin tapahtunut todella paljon remontin kanssa! Remppahommissa tahtoo mennä aikaa ja uskokin välillä loppua, mutta lopputulos palkitsee varmasti :) Ihana ajatus jättää tiiliseinää näkyville. Tsemppiä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Piia. Välillä on epätoivoinen olo mutta kun sitten miettii, että ei nyt loppujen lopuksi ole enää NIIN paljon jäljellä, niin se helpottaa, ja toisaalta pakkohan se on jaksaa. :)

   Delete
 4. Kyllä sitten on ihanaa kun kaikki on valmista!!! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eiköhän! Toivossa on hyvä elää. :) Kiitos, Pieni Lintu!

   Delete
 5. Eiköhän tuo valmistu syksyyn mennessä!

  ReplyDelete
 6. Kunhan ensin uskaltaa vetää kaiken alas, siitä alkaa matka mikä todella palkitsee loppusuoralla. Mutta vaikein on se aloitus, remontin suuruus. Sillä mielellä, hauskaa kesän jatkoa <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Kaari3, olet aivan oikeassa. Hiukan meidät yllätti tämä remontin suuruus, etenkin kun päädyimme yllättämään tekemään kahdessa eri kerroksessa remonttia samaan aikaan. Onneksi täällä alakerrassa voi asua mutta hirveä kaaoshan meillä on, kun talon kaikki tavarat ovat nyt yhdessä kerroksessa.

   Delete
 7. Reipasta! Tiiliseinä on upea <3

  ReplyDelete