Oxford Colleges



Oxford on yliopistokaupunki, jonka yliopisto koostuu 38 eri collegesta. Vanhimmat colleget ovat jo 1200-luvulta, joten historian havina on huima. Pari päivää voi helposti kuluttaa kiertelemällä katsomalla yliopiston eri rakennuksia.


Lisäksi eri collegeilla on omat alueensa, joihin kaikkiin eivät edes ulkopuoliset pääse, vaikka olisivat miten hienoja puistoalueita, urheilukenttiä tai leikkipaikkoja.Yksi tällaisista suljetuista alueista on yliopiston varakkain college, Magdalen College, joka on perustettu vuonna 1458. Magdalen Tower on yksi Oxfordin maamerkeistä. Se rakennettiin 1492-1509.









Oxfordin keskustassa on myös paljon erilaisia yliopiston rakennuksia, kirjastoja ja museoita sekä yliopiston kauppoja, joihin pääsee paremmin tutustumaan, vaikka sielläkin on alueita, jotka on ulkopuolisilta suljettu.







Nämä ylläolevat maisemat ovat tuttuja Nuori Morse -sarjasta, jos olet sitä seurannut. Harry Potter -elokuvien ruokasalina tutuksi tullutta Christ Churchiä esittelen omassa postauksessaan myöhemmin.

No comments

Post a Comment

© KAHDEN TALON VÄKEÄ • Theme by Maira G.