Tammikuu - January


Vietimme tammikuun ensimmäistä viikkoa lomailemalla Aulangon maisemissa Hämeenlinnassa kylpylähotellissa. Olemme tuolla aiemminkin viettäneet lomia mutta nyt ensimmäistä kertaa talvella.  Uimisen, keilailun ja biljardin pelaamisen lisäksi teimme kävelyretkiä. Jos olisi ollut sukset mukana, olisi voinut varmaan tehdä mukavia hiihtolenkkejä. Vaan onnistuipa tuo reippailu kävellenkin ja suuntasimme katsomaan näköalatornin maisemia.

We spent a few days in the first week of January in Aulanko, Hämeenlinna. This was the first time we went there in winter. In addition to swimming in the spa, bowling and playing billiard  we took hiking trips. It would have been nice to ski there but walking is good sports, too.



Näköalatorni on talvella suljettu mutta näköalatasanteelta voi silti katsella maisemia alas järvelle. Metsä, jonka läpi järvelle kävellään, on näköjään nimeltään Sibeliuksen Metsä. 

The view tower is closed in winter but you can still look at the scenery down to the lake which is quite amazing. The forest through which one goes to the lake is apparently called the Sibelius Forest, named after the famous Finnish composer.





On myös jännä, miten maanpinta on todellakin noussut vuosien saatossa. Tämä kyltti on näköalatornille vievän polun alapuolella.


Retkemme osui juuri myrskyn jälkeiseen päivään, joten merkkejä yöllisestä kovasta tuulesta oli havaittavissa lennelleiden oksien merkeissä. Vielä kävellessämme metsässä puut jonkun verran huojuivat tuulessa mutta eivät niin paljon, että olisi ollut vaarallista siellä kävellä.

It was the day after the big storm so broken tree branches were found here and there.





Hauskan lumisen linnun oli joku tehnyt järven rannalla olevalle levähdyspaikalle.


Tämä postaus osallistuu Pieni Lintu -blogin viikoittaiseen makrokuvahaasteeseen, jossa tämän viikon teemana on tammikuu. Linkistä pääset katsomaan muiden osallistujen tammikuisia kuvia.

This post participates in the MakroTex Challenge by Pieni Lintu. This week's theme is January


Kurkkaa myös, miltä näyttivät omat kuvani Helsingistä viime vuoden tammikuussa (voi että muuten kaipaan noita merisiä maisemia!). Lisää Aulangosta ja näköalatornista voit lukea tästä toissasyksyn postauksestani sekä Aulangon tekojärvestä, golfkentästä ja Sibeliuksen syntymäkodista pääsiäisen minilomapostauksesta.



15 comments

  1. I like Aulanko too, I have been there a few times, in summer. Your photos are nice.

    ReplyDelete
  2. Talvinen Aulanko on todella aivan erilainen kuin kesäinen - olen pistäytynyt tuolla vain kesällä.

    ReplyDelete
  3. Hienot kuvat, harmaata on tämä tammikuun alku.

    ReplyDelete
  4. Hienoja kuvia. Aulanko on tullut läheiseksi aikana, jona asuin Hämeenlinnassa.

    ReplyDelete
  5. On kyllä upeat maisemat talvellakin.
    Kävin joskus Jakomäessä kuvaamassa Yoldiameren muinaista rantaa, nykyään se on 60 metriä nykyisen merenpinnan yläpuolella. Huikeaa.

    ReplyDelete
  6. Hurmaavia kuvia koti-Suomen talvisesta luonnosta ja aina yhtä upea Aulanko!
    Lempeitä tammikuun tuulia sinne pohjoiseen!

    ReplyDelete
  7. Luonto ja talvi upea yhdistelmä.

    ReplyDelete
  8. Hyvä että myrsky laantui. Ei ole turvallista myrskyssä metsässä liikkua.
    Harmonisia tammikuun kuvia.

    ReplyDelete
  9. Onnistuneet haastekuvat! Tuohon toiseksi alempaan olisin voinut uppoutua... :)

    ReplyDelete
  10. Ompas hulppeat maisemat, kyllä tuolla kelpaa lomailla:) Kivat on kuvat ja näköalat, minua olisi voinut huipata:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juu, vähän minuakin huimasi siellä näköalatasanteella ja ihan lähelle kaidetta ei oikein uskaltanut mennä, kun vielä tuulikin...

      Delete

© KAHDEN TALON VÄKEÄ • Theme by Maira G.