Kupillinen... - A cup of...


Meillä on ollut tapana aina matkoilla tai ylipäänsä käydessämme jossakin museossa tai muussa nähtävyydessä mennä sen jälkeen kahvilaan kahville ja leivonnaisille. Se on ollut osa kulttuurikokemusta (ja sellainen, josta lapsetkin ovat nauttineet, varsinkin jos museo ei ole ollut ihan mieluinen...). Aika monia erilaisia kahvilakäyntejä olinkin näköjään ikuistanut tässä vuosien 2017-2019 välillä, kun arkistojani kaivelin tätä Pieni Lintu -blogin kuvaushaastetta varten!

Helmikuu - February 2020


Tänä vuonna ei ole talvi saapunut samalla tavalla kuin aiempina vuosina. Meillä täällä Tampereella on sentään ollut lunta, toisin kuin aivan etelässä, mutta kyllä tänä aamuna meidän pihastammekin on lumet jo aika lailla alkaneet sulaa pois. 

This year the winter has not really started. We have got snow but at the moment it has started to melt away again.

Hedelmä - Fruit


Nuorempi lapseni teki hedelmäkulhon koulussa. Heillä on ilmeisen taitava teknisen työn opettaja, kun työt ovat yllätyksellisiä ja värivalinnat varsin luovia. Nyt opettaja oli kehottanut lasta maalaamaan kulhon mustaksi, kun lapsi ei ollut halunnut sitä liekittää. Upeahan siitä tuli mielestäni!

Oranssia keittiössä - Orange in the kitchen


Minä niin uudenvuodenaattona toivoin tälle vuodelle virkeyttä, jaksamista, hyvää oloa ja terveyttä. Lähdimme hakemaan sellaisia fiiliksiä kylpylälomalta heti uudenvuodenpäivänäkin mutta meidän perhepä alkoi samantien sairastella. Flunssakausi otti ja iski kovaa muihin perheenjäseniin ja nyt viime viikolla kaaduin minäkin lopulta petiin. 

Piparkakkujuustokakku


Uuden vuoden ja loppiaisen aikoihin on hyvä käyttää joulusta jäljelle jääneet piparkakut ja leipoa niistä vaikkapa juustokakku. Hunajamurun aarrearkku -blogista olen löytänyt ohjeen, jonka mukaan olen tehnyt tätä ihanaa juustokakkua jo monen vuoden ajan välipäivinä. Blogia ei taideta enää päivittää ja tuohon ohjeeseen olen itse tehnyt vähän tarkennuksia, joten jaan tässä muokkaamani ohjeen myös teille.