Kevään merkkejä - Signs of spring


Meillä ei täällä ole ehtinyt paljon kevään merkkejä ilmaantua, kun on viikonlopusta saakka satanut niin paljon lunta taas, että talvi on ihan ryminällä tullut takaisin. Ei aio hellittää vähällä tämä talvi. Mutta löysinpäs minä kevään merkkejä sisätiloista! Vaihdoin mullat huonekasveille ja lannoitin ne ja kas: siellähän on jo kukkivia kasveja ja muutenkin kasviparat ovat osoittaneet selviä elpymisen merkkejä. 



It was quite close that I could not find any signs of spring. It has been snowing a lot lately so the winter is holding tight. But I found some signs of spring at home: my plants are recovering and even starting to bloom after I changed new soil for them!



Minua oikein harmittaa, kun on kaikki jäänyt niin retuperälle viime vuosina. Vaikea uskoa, että olen opiskeluaikana ollut Stockmannin viherosastolla ilta- ja viikonloppumyyjänä. Silloin tuli opittua paljon huonekasveista ja niiden hoidosta ja minulla oli aika paljon kasveja aikanaan. Monien erinäisten muuttojen ja muiden elämäntapahtumien takia niitä on sitten karsiutunut pois ja jäljelle ovat jääneet vain helppohoitoisimmat ja ne tunnearvoisimmat, joista en ole halunnut luopua. Haaveena minulla on hankkia iso kentianpalmu saliin. Sen vielä joku päivä käyn ostamassa.



Mitä kevään merkkejä Pieni Lintu -blogin makrokuvahaasteen muut osallistujat ovat löytäneet? Linkistä pääset tutustumaan niihin. Omia viimevuotisia kevään merkkejä voit katsella täältä

More signs of spring on Pieni Lintu MakroTex Challenge. Signs of spring from last year on my blog can be found here


24 comments

  1. Kauniita kevään merkkejä. Mulla on vielä mullat vaihtamatta viherkasveihin.

    ReplyDelete
  2. Saat kasveilta kauniin kiitoksen huolenpidostasi :)

    ReplyDelete
  3. Oho - en ole ikinä nähnyt kukkaa tuossa nukkumaijassa vai mikä lie!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tämä taitaa olla Nukkumatti (Paavonnukkumatti). Minulla tämä kukkii kyllä ihan useinkin mutta nyt on onneton päässyt lähes kaikki muut lehtensä pudottamaan, vain nämä uudet nyt alkoivat puskea esiin.

      Delete
  4. Onneksi on olemassa sisätilojen vihreys tänä harmaana aikana! Silmä ihan lepää kauniissa kuvissasi.

    ReplyDelete
  5. Kukkien huolto on yksi kevään merkki.
    Elinvoimaista vihreää. :)

    ReplyDelete
  6. Saman kevään merkin minäkin olen onnistunut toteuttamaan - kukkaparat ovat välillä joutuneet pärjäämään parikin vuotta vanhoilla mullilla, kun erästä viherpeukaloa ei ole niin kovasti kiinnostanut hortonomeilu.. Onneksi kevät alkaa vähitellen näkyä luonnossakin, päivä on pidentynyt, linnut laulavat ja lumi sulaa <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juu, minulla oli tässä sellainen kevyt kolme tai neljä vuotta väliä mullanvaihdossa... En malta odottaa kevättä, on ollut niin pitkä talvi. Nyt haluaisi vähän lämpöä ja ruohonvihreää!

      Delete
  7. Hyvin ovatkin elpyneet nuo kukkasi.

    ReplyDelete
  8. Kauniita kukkia sinulla, itse en ole yhtään viherpeukalo, mutta joku palmu ja muratti sentään kituuttelee hengissä. :D Kiitos muistutuksesta, alkaisi olla multien vaihdon aika! :D
    Kauniita kevätpäiviä sinne, ei se talvi enää kauaa jaksa sinnitellä vaikka upean luminen tänä vuonna olikin. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos paljon, Taina, samoin mukavaa kevättä sinne!

      Delete
  9. Ihanasti paljon viherkasveja! Niin se olisi tosiaan jälleen kukkien huollon aika..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, Marie H! Itse kaipailisin vielä vähän enemmän viherkasveja mutten ehdi ja jaksa aina hoitaa ja huoltaa niitä niiden vaatimalla tavalla.

      Delete
  10. Olet oikea viherpeukalo, kivat kukkakuvat. Sanoppa lähteekö palmuvehka juurtumaan mullassa ilman vedessä pitoa, kun ei ymmärrä tuo oksa juuria tehdä?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, Irja, en ole mikään kummoinen viherpeukalo mutta yritän parhaani mukaan olla tappamatta kasveja. :) Arvelin, että palmuvehka lähtisi juurtumaan, mutta kävin varmuuden vuoksi selvittämässä ja Kekkilän sivuilta löytyi tällainen tieto: "Kasvia voidaan lisätä jakamalla juurakkoa keväisin tai juurruttamalla lehdyköistä. Lehdykän annetaan kuivahtaa muutama päivä ja se istutetaan suoraan Viherkasvimultaan siten, että kolmannes lehdykän tyvestä uppoaa multaan. Kasvuunlähtö voi kestää puolikin vuotta." Toivottavasti sinunkin kukkasi siitä elpyy!

      Delete
  11. Sulla on kyllä kauniita viherkasveja. Mä olen opetellut kasviasioita vasta viime vuosina. Tykkään kyllä todella paljon vihreydestä kotona ja olen onnistuneesti saanut tällä hetkellä kotona olevat kasvit pysymään hengissä. Sun kasvit näyttää oikein hyväkuntoisilta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, kyllä ne nyt ihan hyvin hengissä näyttävät pysyvän. :)

      Delete

© KAHDEN TALON VÄKEÄ • Theme by Maira G.