Lautapelikahvila Taverna


Tampere on erikoistunut eri teemakahviloihin. Täällä on Suomen ensimmäinen kissakahvila, Purnauskis, josta kirjoitin tässä postauksessa. Mutta sen lisäksi täällä on Suomen ensimmäinen lautapelikahvila: Taverna. Kävimme siellä viettämässä mukavan lauantai-iltapäivän.


Koska on kyseessä myös kahvila, on tärkeää, että siellä on hyviä tarjottavia. Kahvi oli erittäin maukasta ja tilasimme myös köyhät ritarit. Nuo pakastemarjat hieman harmittivat, sillä olisi voinut toivoa saavansa tuoreita marjoja annokseen.


Meillä oli lähes neljä tuntia aikaa istua ja pelata kahvilassa. Pöytä kannattaa varata etukäteen, sillä paikka on hyvin suosittu. Periaatteessa saa kuulemma istua siellä vaikka miten pitkään, jos ei pöytään ole muita varauksia enää sinä päivänä.


Tuossa ajassa ehdimme kokeilla helppoa muistipelityyppistä Dobblea ja Explosive Kittensiä, joka oli yllättävän kiva peli, kun siihen pääsi sisään. 


Ehdimme myös aloittaa New York 1901 -peliä, jonka lopetimme kesken, kun se osoittautui jotenkin tylsäksi ja työlääksi.


Sitten löysimme Hobitti-pelin, joka oli hyvin kiinnostava ja riittävän helpposääntöinen, että vanhat ja väsyneet vanhemmatkin jaksoivat opetella taas uuden pelin sääntöjä...



Lautapelikahvila Taverna muuttaa huhtikuun alussa lähemmäksi rautatieasemaa uusiin ja isompiin tiloihin. Uskon, että kahvilalle on hyvinkin kysyntää - siellä on myös A-oikeudet ja toimii iltaisin baarina myös. Mutta etenkin lautapeleistä kiinnostuneille nuorille tällainen paikka on varmasti kiva, kun voi pelailla kavereiden kanssa lämpimissä sisätiloissa. Sisäänpääsymaksu on vain 3 euroa kuitenkin. Itse ainakin lupasin lapsille, että menemme varmasti uudestaan toistekin.





4 comments

  1. Olen kulkenut monta kertaa tuon paikan ohi ja miettinyt, että lautapeleihin hurahtaneita kavereita olisi kiva kutsua vaikkapa käymään tuolla. Meilläkin kotona löytyy yksi kirjahyllyllinen lautapelejä, mutta Tavernassa pääsisi ehkä kokeilemaan pelejä, joita ei itsellä vielä ole tai joita ei ole koskaan pelannut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama juttu meillä: lautapelejä löytyy monta hyllyllistä (voisi oman lautapelikahvilan pistää pystyyn niillä!), mutta tuolla kannattaakin pelata juuri sellaisia pelejä, joita itsellä ei ole tai joita haluaa kokeilla. Myös esimerkiksi roolipeleille tuollainen paikka on tosi hyvä, kun voi monta pelaajaa mahtua saman pöydän ääreen ja olla tuntikausia siellä.

      Delete
  2. No mahtava! Lautapelit on niin kivoja :)

    ReplyDelete

© KAHDEN TALON VÄKEÄ • Theme by Maira G.