Maaliskuu - March


Maaliskuussa on vielä välillä todella kylmää (kuten tänä aamuna: -17 C!) mutta aurinko paistaa kuitenkin siihen malliin, että kevättä kohti ollaan menossa.

It is sometimes really cold in March (like this morning: -17 degrees centigrade!) but the sun is shining so brightly that you can sense the coming of spring.
 


Aamuisin on hauska katsella pihalta, mitä eläimiä yön aikana on siellä kulkenut. Meillä käy yleensä yksi jänis ja yksi tai kaksi kissaa tarkistamassa reviirejään.

I like to look at the footprints of the animals that have been wandering around in our garden during the night. 


Omenapuille pitäisi kohta tehdä trimmausta. Joitakin vuosia sitten meillä kävi omenapuiden leikkaaja tekemässä parhaansa puille, joita ei oltu juuri koskaan leikattu ja nyt kun olimme itse taas vuosia poissa kotoamme, ei täällä kukaan ollut puita leikannut sillä välin. Kasvavat kohti taivasta ja monet omenat jäävät vain lintujen ruoaksi.

Our apple trees need some trimming. 


Maaliskuussa pitäisi myös viimeistään vaihtaa mullat huonekasveille. Odotan lämpimämpää päivää, että voisin mennä ulkokuistille tuohon puuhaan. Viime mullanvaihdosta on siitäkin vierähtänyt monta vuotta - Helsingissä asuessamme en saanut aikaiseksi tehdä tuotakaan ja kasviparat ovat kärsineet. Otan ne nyt tehokäsittelyyn.

I should also change a new soil for the plants.


Pieni Lintu -blogista pääset katsomaan muiden maaliskuisia kuvia. Kurkkaa myös, miltä minun viime vuoden postaukseni maaliskuusta Helsingissä näytti ja paljon aiempi maaliskuuni Skotlannissa.

MakroTex Challenge on Pieni Lintu blog offers other pictures from March. You can also have a look at my pictures from last year's post of March in Helsinki and my much more previous March in Scotland

14 comments

  1. Ihana valo tuossa vimpassa <3

    ReplyDelete
  2. mietin jos olisin saanut kauniita kuvia auringon kanssa pihalla, haaveeksi jäi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei tullut minullakaan sellaisia mahdollisuuksia. Harmi.

      Delete
  3. Kevätaurinko siirtää ajatuksia kyllä jo kovin kaikenlaisiin kotihommiin. Itsekin mietin, vaikka pakkasta vielä riittää, että pitäisikö jo osa talvivaatteista pestä ja pakata yläkaappiin... Mukavaa viikonloppua!

    ReplyDelete
  4. Maaliskuun valo näkyy kuvissa hyvin.
    Kukkien mullan vaihtoon pitäisi täälläkin ryhtyä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, tänä viikonloppuna yritän hoitaa mullan vaihdot. Ei ole suosikkipuuhani se.

      Delete
  5. Kauniita maaliskuisia tunnelmia ja kuvia, ihana valo. <3
    iloista maaliskuuta! :)

    ReplyDelete
  6. Sulla sattui aurinkoakin kuviin, näyttää niin ihanalta. Minäkin ostin jo muutaman uuden saviruukun kukkamultien vaihtoa ajatellen. Vielä en ole ryhtynyt puuhaan, mutta se on jotenkin kevääseen kuuluvaa. Ihanaa viikonloppua sulle!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, Kati! Mullat tuli vaihdettua sunnuntaina, paitsi kirjovehkaan, joka on niin iso, että pitää ostaa uusi ruukku. Hyvää viikon jatkoa!

      Delete

© KAHDEN TALON VÄKEÄ • Theme by Maira G.