YK:n päämaja New Yorkissa


New Yorkissa sijaitsee YK:n päämaja. Pääsimme tutustumaan sinne hieman normaalia paremmalle kierrokselle, koska kaverini työskentelee YK:ssa. Rakennukseen järjestetään myös ohjattuja kierroksia tavallisille ihmisille. Lippuja voi ostaa vaikka YK:n kotisivuilta. YK on tarkoin vartioitu ja turvatoimet olivat lentokenttäluokkaa läpivalaisuineen.




Lasinen rakennus on valmistunut vuonna 1952. Sen suunnitteli usea arkkitehti Wallace Harrisonin johdolla.


Saapuessamme YK:n päämajaan sen edustalla oli juuri sudanilaisten mielenosoitus käynnissä.


Rakennus sijaitsee East Riverin varrella Turtle Bayssä Manhattanilla, joten sieltä on hyvät näkymät joelle ja Brooklynin puolelle.








Rakennuksen ulkopuolella on paljon lahjoitettuja taideteoksia, kuten tämä Espanjan lahjoittama pallo ja Suomen Eila Hiltusen Sibelius-monumenttia pienikokoisempi samanlainen urkuja muistuttava teräksestä valmistettu veistos.





Pääsimme kierroksellamme katsomaan myös ECOSOCin (The Economic and Social Council) kokousta sekä yleiskokouksen huonetta. Huikean hienoja tiloja!







2 comments

  1. Vuosia sitten vierailin talossa. Siellä esiteltiin myös Paavo Tynellin suunnittelemat valaisimet. Vieläköhän ovat paikallaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi, enpä älynnyt katsella sillä silmällä. Mutta toisaalta mihinkähän ne olisi sieltä viety, jos on muutenkin eri maiden designia esillä!

      Delete

© KAHDEN TALON VÄKEÄ • Theme by Maira G.