Värikästä - Colorful

copyright Kahden talon väkeä


"Värikästä", pyysi Pieni Lintu blogihaasteessaan tälle viikolle. Meillä Helsingin kantakaupungissa ei kovin värikästä syksyä ole vielä nähty mutta nyt pääsimme syyslomalla lapsuudenmaisemiini piipahtamaan vanhempieni luokse kylään. Täällä on ihana kävellä merenrantaa pitkin, ei myöskään tarvitse koko ajan ihmisiä väistellä ulkona, kun paikkakunta on niin pieni. 



Lapsena rakastin asua täällä. Oli paljon kavereita ihan naapurissa ja lämmin, ihana uimaranta kävelymatkan päässä. Kävimme kesäisin uimassa useita kertoja päivässä ja ostimme rantakioskista jäätelöä. Minulla oli usein Piparnakkeli-jäätelö kädessä uintireissun jälkeen. Tykkäsin kovasti siitä. Se oli vähän kuin Puffet-jäätelö nykyään. Sitten oli merenranta, jossa pääsi myös uimaan mutta vesi oli tietysti kylmempää kuin pienessä järvessä, joka lämpeni kesäisin nopeasti.



Nuorena ollessa pienellä paikkakunnalla sen sijaan oli tylsempää, koska ei ollut oikeastaan mitään tekemistä. Kaipasin suureen maailmaan ja enemmän menoa ja meininkiä. Siksi muutinkin lukion jälkeen lopulta Helsinkiin opiskelemaan yliopistoon ja muualla olenkin siitä saakka asunut, aina ulkomaitakin myöten.



Nyt jo melkein 30 vuotta myöhemmin tuntuu ihanalta palata välillä näihin maisemiin. Rauhallisuus ja luonto tuntuvat jälleen yhtä hyviltä kuin lapsena. Joskus leikittelen paluumuutosta, mutta toisaalta ei minulla ainakaan oman alani töitä täällä olisi. Joskus kuitenkin on vähän juureton olo ja tuntuu, että haluaisin pikkuhiljaa asettua aloilleni johonkin. Pitää vähän pohdiskella, mitä sitä oikein haluaisi elämässään tehdä ja missä olisi hyvä olla!



Tällaisia pohdintoja tähän kuvien lomaan tällä kertaa. Kurkkaa makrokuvahaasteesta, mitä värikästä muut ovat löytäneet! 



Shortly in English:

These pictures are from my childhood living area. I used to love living here in a small village as a child but not so much anymore as a youth. Hence, I moved to Helsinki, to the capital, to study at the university and have lived elsewhere ever since, including abroad. Now almost 30 years later it always feels good to come back to this neighborhood and experience the nature and the peacefulness of this place Sometimes I even think about moving back here but I would not have a job here. Thus, it remains to be seen what I will come up with in my life. 

20 comments

  1. Piparnakkeli! Nostalgista! Oli minunkin lemppareitani.

    Teillä on hienoa ulkoilla tuolla syyslomallanne. Ei turhaa tungosta! Tosin olen huomannut tämän parin syyslomapäivän aikana, että aika paljon täältä Hgistä on matkustanut porukkaa muualle, on väljää lenkillä.
    Lapsena tuollaiset paikat kuin kuvissasi, ovat ihania, mutta nuorena...aika tylsää!

    ReplyDelete
  2. Autumn is a great painter.
    Have a nice week!

    ReplyDelete
  3. Wonderful photos - the red leaves are stunning climbing up the wall.

    ReplyDelete
  4. Kaunista kaikki. Kaislikko vei sydämeni, upea <3

    ReplyDelete
  5. Olet sinä löytänyt upeita sävyjä kuviisi.
    Merellä kalassa käyvänä tuo kaislikko toimii minulle katseenvangitsijana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaislikko onkin upea ja siinä oli kauniisti vaihtunut värisävyt.

      Delete
  6. Autumn colours. We just planted some heather in the garden too...

    ReplyDelete
  7. Kauniita syksy kuvia.

    ReplyDelete
  8. Kuvissasi on herkullinen värikokoelma.

    T. Täysin arkista

    ReplyDelete
  9. Niin kauniin värisiä lehtiä. Vaahterat on syksyisin ihan kauneimpia puita.

    ReplyDelete

© KAHDEN TALON VÄKEÄ • Theme by Maira G.