Alexandria


Alexandria on vanha historiallinen kaupunki lähellä Washington DC:tä, Virginian osavaltiossa. Kaupunki on saanut nimensä John Alexanderilta, tupakanviljelijältä, joka hankki maan omistukseensa vuonna 1669 englantilaiselta kapteenilta Robert Howsingiltä. Suurin osa Alexandriasta muodostuu tuosta 24 neliökilometrin kokoisesta maapalasta. 


Alexandriaan pääsee Washington DC:stä sekä metrolla että bussilla, mutta kesällä siellä ollessamme metroyhteys oli suljettu. Washingtonista on kuitenkin mahdollista ottaa vesitaksi eli lautta Alexandriaan ja nauttia samalla matkalla Potomac-joen muista nähtävyyksistä.


Alexandria on yksi Amerikan vanhimpia kaupunkeja ja siksi se on suosittu matkailukohde ja myös huolella suojeltu, sillä harvassa ovat muutoin 1700-luvun rakennukset Yhdysvalloissa.



Kaupunki onkin hyvin viehättävä vanhoine säilytettyine rakennuksineen, useine ravintoloineen ja monine kauppoineen. Sarjakuvakaupassa käydessämme sinne osui samaan aikaan amerikkalainen perhe, jonka äidin isoäiti oli kotoisin Suomesta, suomenruotsalaista sukua.  






Aikanaan Alexandria oli vilkas satama ja siten myös orjakaupan keskus. Se oli myös poliittisen elämän keskus ja George Washington omisti kaupunkitalon Alexandriasta, vaikka muutoin asui Mount Vernonilla. Washingtonin talosta on tehty kopio, sillä vanha talo purettiin vuonna 1855.





Alexandriassa on George Washington Masonic National Memorial, joka on tänäkin päivänä aktiivisesti toimiva vapaamuurarien temppeli.




Gadsby's Tavern oli ravintola, jossa George Washington,  Thomas Jefferson, James Madison ja muut valtiomiehet ovat kaikki käyneet syömässä. Nykyisin taverna toimii sekä ravintolana että museona.




Kaupunki on ilo silmälle muutoin niin modernissa Yhdysvalloissa, joskaan se ei vedä vertoja mielestäni Charlestonille tai Savannahille, joissa on jollain lailla vielä aidompi historiallinen tunnelma. Ehkä mielikuvani johtuu siitä, että Alexandria on niin turistikaupungiksi muuttunut. Kiva tuulahdus kuitenkin Washingtonin jälkeen!








No comments

Post a Comment

© KAHDEN TALON VÄKEÄ • Theme by Maira G.