Savannah - toinen "Southern Belle"



Yhdysvaltain etelävaltiot ovat kokemisen arvoinen paikka. Kaupunkien vanhaa charmia, plantaasiviljelmiä, magnoliapuita ja subtrooppista ilmastoa. Aiemmin  vierailemamme Charlestonin lisäksi etelävaltioissa Georgian puolella on toinen etelän kaunotar, Savannah. 


Savannah oli road tripimme viimeinen matkakohde. Aluksi kaupunki ei vaikuttanut yhtä kivalta kuin  Charleston, joka on selvästi trendikkäämpi mutta kun pääsi raihnaisilta kaduilta oikeaan suuntaan niin kaupunki näytti kauniimman puolensa. Rakennukset ovat kerrassaan upeita isoine porstuoineen ja ihmiset hyvin ystävällisiä.


Etelävaltioiden lippuja näin toki matkan varrella muutamia mutta Savannahissa oli erään rakennuksen edustalla näyttävästi ja mielenosoituksellisesti sekä etelävaltioiden että Yhdysvaltain  lippu. Kaupungin enemmistö on kuitenkin afroamerikkalaisia, joten ei ole aivan yhdentekevä asia tuo lipun esillä pitäminen.  


Savannah sijaitsee Savannah-joen suulla. Kävimme illallisella joen rannassa sijaitsevassa ravintolassa, jossa söimme alkuruoaksi todella herkullisia paistettuja vihreitä tomaatteja. Pääruoaksi söin lohta, jossa oli jälleen pinaattia lisukkeena, kuten kaikissa lohiruoissa, mitä matkan aikana Yhdysvalloissa söin, mutta tämä oli erikoisempi versio, sillä pinaattipedin alla oli maissipuuroa eli gritsiä! Se oli parmesaanilla ja valkosipulilla maustettu mutta maistui aivan täysin mannapuurolle ja oli kyllä kummallisin yhdistelmä, mitä olen koskaan syönyt.

Ruokaillessamme näimme sitten, kuinka vanhan ajan höyrylaiva saapui satamaan. Sitä täytyi tietenkin mennä ihmettelemään. Ja aiemmin pääsimme hotellissamme The Marshall Housessa kuuntelemaan harpun soittoa ja laulua viinitarjoilun kera. Oli todella erilainen ilta! Yksi illan esiintyjistä, mieslaulaja, kertoi, että hänellä on suomalainen ystävä, joka tuo hänelle aina salmiakkia. Maailma on todellakin pieni.

Road tripin aiemmat matkakohteet löydät täältä:

Universal Studios Orlando

Disney World: Epcot

Disney World: Magic Kingdom

Charleston

Myrtle Beach

Thomas Jeffersonin kotitila Monticello

No comments

Post a Comment

© KAHDEN TALON VÄKEÄ • Theme by Maira G.