Luonto - Nature


Tähän haasteeseen olisin nyt voinut osallistua monella muullakin kuvasarjalla mutta mennään tällä kertaa näillä Washingtonissa Valkoisen talon edustalla olevan puiston asukeilla. En muuten ole missään nähnyt niin paljon oravia kuin täällä Washingtonissa! Niitä on vieläpä erivärisiä, hyvin vaaleita, harmaita, ruskeita ja jopa mustia.


Washington tosiaankin vilisee oravia: näitä tavallisempia ja sitten maaoravia eli Tikuja ja Takuja, jotka vilistävät maata pitkin ja ovat selvästi arempia - puikkivat piiloon heti ihmisen nähdessään. En ole niistä onnistunut vielä kuvia ottamaankaan.



Näillä oravilla oli aikamoinen takaa-ajo meneillään. Ne kaahasivat puuta pitkin tuhatta ja sataa toistensa perässä. Ajatellaan  nyt positiivisesti, että ne pitivät hauskaa eivätkä olleet vihamielisesti liikenteessä.





Kuvilla osallistun Pieni Lintu -blogin makrokuvahaasteeseen, jossa tämän viikon teemana siis luonto.

18 comments

  1. Ihan supersöpöjä oravia!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tykkään oravista, ne ovat tosi söpöjä, mutta aikamoisia tuholaisia...

      Delete
  2. Veikeitä!!! :D Mutta on meidän omat oravat söpömpiä tupsukorvia! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nämä ovat tosiaan vähän eri näköisiä kuin meikäläiset. Pohjois-Amerikassa on viittä eri oravalajia. Näiden kuvaamieni lisäksi on vielä sellaista vähän raidallisen näköistä oravaa.

      Delete
  3. Aika vekkeluita nuo oravat. Oot ollut kameran kanssa nopea nappamaan kuvat. Hauska huomata miten niiden turkit ovat tosiaan erivärisiä ja kiiltävät jopa auringonvalossa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Olivat tosiaan kovin vikkeliä, mutta yritin parhaani mukaan olla niitä nopeampi!

      Delete
  4. Oho, minkälaisia oravia! Hauskoja! Erilaisia kuin Suomen kurret!

    ReplyDelete
  5. Onpa ihana kuvasarja. Taitaa olla eri rotua kuin meidän pörröhännät :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nämä ovat siis viittä eri rotua nämä oravat täällä. Täällä on meidän oraviemme näköisiä Amerikan punaoravia (ilman tupsukorvia), itäisiä ja läntisiä harmaaoravia, juovikkaita iso-oravia ja mustia oravia.

      Delete
  6. Tämä on ihan parasta. Niin suolaiset oravat olet saanut ikuistettua.

    ReplyDelete
  7. Taitavat olla tuolla suositumpia kuin täällä. Kivannäköistä, mutta en tykkää omassa mökkipihassa - häiritsevät lintuja

    ReplyDelete
    Replies
    1. En minäkään omassa pihassa niin paljon tykkää. Täällä on niin paljon puistoja ja metsiä, että tykkäävät niissä asustella. On toki pihoillakin. Tässä meidänkin pihapiirissä on oravia mutta enemmän maaoravia.

      Delete
  8. Voi miten söpöjä. :)

    ReplyDelete
  9. Hienot jenkkioravat!

    ReplyDelete

© KAHDEN TALON VÄKEÄ • Theme by Maira G.