Risteily Vapaudenpatsaalle New Yorkissa


Vapaudenpatsas on pakko nähdä, jos käy New Yorkissa. Sinne ei ole vain ihan helppo mennä, sillä se sijaitsee Ellis Islandin vieressä Liberty Islandilla. Helpoin tapa mennä sinne on ottaa lautta tai risteily, joka vie katsomaan Vapaudenpatsasta. Yrittäjiä on monia, mm. Circle Line ja jotkut myyvät myös pääsylippuja saarelle katsomaan lähempää Vapaudenpatsasta.


Me otimme tunnin kestävän iltaristeilyn, jolla pääsi katsomaan New Yorkin skylinea samalla.


Risteily lähtee Manhattanin eteläkärjestä ja sieltä näkee heti hienosti Brooklynin puolelle ja kuuluisan Brooklynin sillan. Menimme laivalla Brooklynin sillan alta ja sitten käännyimme takaisin.




Brooklynin silta on yhdistelmä vinoköysisillasta ja riippusillasta ja samalla se on yksi Yhdysvaltain vanhimmista riippusilloista. Se on myös maailman ensimmäinen teräsvaijeririippusilta.










Jatkoimme matkaa sillalta palattuamme kohti Ellis Islandia. Matkalla näkee hyvin Manhattanin eteläkärjen pilvenpiirtäjiä.




Laivalta näkee hyvin Freedom Towerin eli 9/11 Memorialin, josta kirjoitin tässä viime postauksessa.






Laivalta näki hyvin myös Empire State Buildingin, joka oli kaupungilla kulkiessamme hyvin sumun peitossa, joten tuota huippua en aiemmin ollut nähnytkään.



Tässä on vanha Colgate-kello.


Ja sitten New Yorkin satama, Ellis Island, jonka kautta 16 miljoonaa siirtolaista kulki Yhdysvaltoihin vuosien 1892 ja 1954 välillä. Meidänkin sukulaisiamme on tuonne aikanaan mennyt ja osa myös sitten tullut takaisin Suomeen.



Ellis Islandin jälkeen on vihdoin Liberty Island, jolla Vapaudenpatsas sijaitsee. Vapaudenpatsaan lahjoitti Ranska Yhdysvalloille itsenäistymisen satavuotispäivänä juhlistamaan maiden välisiä ystävyyssuhteita.





Kun palasimme Vapaudenpatsaalta satamaan päin, alkoi yksi matkustajista, entinen Yhdysvaltain sotilas, laulaa Yhdysvaltain kansallislaulua. Lähes kaikki laivalla olevat hiljentyivät kuuntelemaan ja puhkesivat hänen lopetettuaan raikuviin suosionosoituksiin.

Aikaisemmat New Yorkin postaukseni löydät täältä:



2 comments

  1. NYC on niin ihana kaupunki, ja nähtävää aina riittää siellä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Se on ihan totta. Meni minne tahansa, niin aina löytyy jotain ihmeteltävää!

      Delete

© KAHDEN TALON VÄKEÄ • Theme by Maira G.