Lincoln Memorial


Yhdysvaltain itsenäisyyspäivänä, 4. heinäkuuta, presidentti Donald Trump piti puheen täällä Lincoln Memorialilla. Kävimme katsomassa paikkaa, kun sinne pystytettiin puhelavaa ja muita rakennelmia itsenäisyyspäivän juhlintaa varten.



Lincoln Memorial on presidentti Abraham Lincolnin muistoksi rakennettu muistomerkki vuosien 1914-1922 aikana.


Muistomerkin edustalla on pidetty paljon tunnettuja puheita, muun muassa Martin Luther Kingin kuuluisa "I have a dream" -puhe elokuussa 1963. 



Rakennuksessa vierailee vuosittain miljoonia ihmisiä.


Memorialin sisäpuolella on Abraham Lincolnin näköispatsas.


Nyt oli tuo muistomerkin edessä ja Washington Monumentille johtava Reflecting Pool jälleen täytetty vedellä, joten pääsin näkemään tuon kuuluisan heijastuksen.



Olisi ollut kyllä vielä hienompi nähdä tämä ilman tuota Trumpin puhujalavaa mutta täytyy käydä vielä myöhemmin täällä uudestaan. Toisaalta tulipa nähtyä nämä lavajärjestelyt ja turvatoimet heinäkuun neljännen päivän takia. 



Täällä National Mallilla oli mahtava ilotulitus itsenäisyyspäivänä. Itsenäisyyspäivänä satoi ja ukkosti iltapäivästä iltaan, joten emme lähteneet tänne Mallille suuren väenpaljouden ja jopa sinne tällä kertaa ajettujen tankkien sekaan, vaan seurasimme ilotulitusta hieman kauempaa, mistä näimmekin sen varsin hyvin. Kuvia en kuitenkaan tällä kertaa ottanut, vaan keskityin ihailemaan tuota kuulemma kaksi miljoonaa dollaria maksanutta ilotulitusta ihan omin silmin.

2 comments

  1. Hienot kuvat ja nähtävyydet! Tiedätkös minulla tuli tuosta pool kuvasta heti mieleen Forrest Gump...on ihan mun lempparielokuvia:)) Voi vaan kuvitella kuinka upea tuo ilotulitus on ollut, varmasti huima! Mukavaa viikonloppua ja kesän jatkoa<3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo, ihan totta, pitikin tuo Forrest Gump myös mainita. Itsekin tykkään siitä leffasta kovasti! Olen aina halunnut nähdä tuon Reflection poolin. Se on vaikuttava. Kiitos paljon, Päde ja hauskaa kesää sinnekin!

      Delete

© KAHDEN TALON VÄKEÄ • Theme by Maira G.