Charleston - Etelän kaunotar


Yhdysvaltain etelävaltioiden ehdoton helmi on mielestäni Charleston Etelä-Carolinassa. Kaupunki kasvaa nopeaa tahtia ja on erityisesti turistien suosiossa: onhan sen historiallinen rakennuskanta säilynyt poikkeuksellisen hyvin ja on mielenkiintoinen sekoitus eurooppalaista ja barbadoslaista arkkitehtuuria. 


Kings Street on kaupungin keskus, jonka varrella on lukematon määrä kauppoja ja toinen toistaan hienompia baareja.


Hotel Bennettin sisustus on uskomattoman hieno.


Hieman Kings Streetin ulkopuolella on asuinalue, jonka taloja katsellessa ei voi kuin huokailla ihastuksesta.



Meri on myös satamakaupungissa läsnä. Rannikolta näkee Fort Sumterin linnoituksen, jossa Yhdysvaltain sisällissota puhkesi. Etelä-Carolina erosi Yhdysvalloista joulukuussa 1860 vastalauseeksi orjuudelle vihamielisen henkilön presidentiksi valitsemisesta. Kun liittovaltio lähetti sotilastukikohtaansa laivan 9. tammikutta 1861, Etelä-Carolinan joukot ampuivat sitä kohti estämään täydennykset. Tästä alkoivat sisällissodan ensimmäiset laukaukset.


Charleston jäi mieleen kaupunkina, johon leikillisesti kuvittelimme voivamme joskus muuttaa. Tässä ympäristössä olisi inspiroivaa asua.


Charleston oli Yhdysvaltain etelävaltioihin suuntautuvan road tripimme kolmannen päivän matkakohde. Aiemmat postatut kohteet ovat:

Myrtle Beach

Thomas Jeffersonin kotitila Monticello

No comments

Post a Comment

© KAHDEN TALON VÄKEÄ • Theme by Maira G.