Floridan alligaattorit


Tämä postaus ei ole heikkohermoisille! Meillä oli road tripimme aikana varattu yksi lepopäivä upeassa hotellissamme, Gaylord Palmsissa. Tarkoitus oli nauttia uima-altaista ja levätä ennen pitkää ajomatkaa takaisin Washingtoniin. No, pääsimme toki uimaankin, mikä ei ole yllättävää kyllä Floridassa aina ihan taattua, koska jokapäiväiset ukkoset aiheuttavat uima-altaiden sulkemisia, kuten kävi tuonakin lepopäivänä. Onneksi ehdimme uida ihan kunnolla, ennen kuin myrsky tuli ja uima-altaat suljettiin. En ottanut tällä kertaa kuitenkaan mitään uima-allaskuvia, vaan ajattelin näyttää teille ihan muunlaisia juttuja, mitä kävimme tuossa hotellissa ihmettelemässä.


Hotellin alakerrassa on nimittäin yllättävä nähtävyys eli Gator Springs: Alligaattorilähteet! Näissä vesissä asuu pieniä alligaattoreita, jotka saavat olla maksimissaan kolmen jalan mittaisia, eli noin metrin pituisia. Floridan alligaattorit kuitenkin saattavat kasvaa jopa 15 jalan mittaisiksi eli noin 4,5 metrin pituisiksi! Tuo kolme jalkaa on siis raja, jolloin nämä vauva-alligaattorit sitten siirretään hotellista muualle, jotteivät ne olisi vaaraksi hotellin asukkaille.


Täytyy sanoa, että hiukkasen kuitenkin hirvitti katsella noita alligaattoreita niin läheltä! Mutta jännää oli, että alligaattoreiden kanssa samassa paikassa uiskenteli kilpikonnia selvästi ihan sulassa sovussa. Ilmeisesti kilpikonnat ja alligaattorit tulevat hyvin juttuun eivätkä kilpikonnat joudu syödyksi.




Alligaattorit tykkäsivät makoilla lämpövalojen alla ja liikkuivat hyvin hitaasti. Hassua oli, että jotkut ryömivät toistensä päältä tai jäivät jopa makaamaan lajitoverin päälle, eikä kukaan ollut moksiskaan.






Joku alligaattori jaksoi sentään vähän käydä uimassakin. Oli kyllä jännä seurata näitä hurjia otuksia.



Gaylord Palms -hotelli oli mielestäni todella hyvälaatuinen paikka siisteine hotellihuoneineen, upeine uima-altaineen ja monine ravintoloineen. Lisäksi sen sijainti on ihanteellinen, jos ohjelmaan kuuluu Disney Worldissa käynti. Varasimme hotellin itse netissä, kun teimme kaikki matkajärjestelyt USA:ssa asuessamme, ja eipä siellä muita suomalaisia tai muunmaalaisia kuin amerikkalaisia edes näkynyt ainakaan silloin, kun me siellä olimme, joten hotelli taitaa olla enemmän amerikkalaisten suosiossa tai heille suunnattu mainonnassakin.


Aiemmat road trip -postaukset löydät täältä:

Savannah - toinen "Southern Belle"

Universal Studios Orlando

Disney World: Epcot

Disney World: Magic Kingdom

Charleston

Myrtle Beach

Thomas Jeffersonin kotitila Monticello

No comments

Post a Comment

© KAHDEN TALON VÄKEÄ • Theme by Maira G.