Myrtle Beach - Paikka, jonne kaipaan


Tiedättekös: kun on merenrannalla kasvanut ja varttunut, kaipaa meren tuoksua, auringon kimmellystä, veden liplatusta ja tuulen tuiverrusta! Tästä syystä halusin road tripillämme päästä Atlantin rannikolle edes yhdeksi päiväksi näkemään meren ja tuntemaan hiekan jaloissani. 


Ihan sattumalta etsiessäni netistä sopivia matkakohteita Washingtonin ja Floridan välissä, törmäsin MappingMegan-blogiin, jossa oli postaus vastaavan matkan suunnittelusta mutta toisinpäin eli Orlandosta Washingtoniin. Blogissa kuitenkin puhuttiin paikasta nimeltä Myrtle Beach Etelä-Carolinassa: 60 mailia hiekkarantaa. Olihan tuo nähtävä omin silmin!





Eikä paikka sinänsä pettänyt. Upeaa hiekkarantaa oli silminkantamattomiin ja merivesi aaltoili jopa siinä määrin raivoisasti, että yöllä parvekkeella istuessani minua suorastaan pelotti sen alkukantainen voima. Saatoin vain kuvitella, millainen oli se tsunami aikanaan Intian valtamerellä. 








Hilton-hotelli oli kuitenkin pienoinen pettymys. Allasosastot olivat oikein mainiot ja sijainti aivan rannalla helmekäs, mutta huoneissamme oli kummallinen ilmastointilaite, joka piti niin hirveää meteliä, ettei siellä kyennyt nukkumaan ja ilmeisesti ongelma ei ollut vain meidän, koska sinne oli jo valmiiksi jaettu korvatulpat huoneisiin. Lisäksi kun yöllä ilmastointilaite meni joksikin aikaa pois päältä, heräsimme, kun lentokone lensi aivan hotellin päältä kohti lähellä olevaa lentokenttää. 


 


Myrtle Beach on silti paikka, jonne voisin joskus vielä kuvitella meneväni vähän pidemmäksikin aikaa kuin vain yhdeksi yöksi. Olisikin ollut kiva olla tässä paikassa vielä toinenkin yö, varsinkin kun saapuessaemme illalla oli ukonilma ja allasosasto suljettiin joksikin aikaa, kuten täällä Yhdysvaltain eteläosissa matkustaessa jokapäiväiseen ukonilmaan kesällä täytyy varautua. Onneksi pääsimme kuitenkin vielä illalla uimaan sään rauhoituttua. Mukaani keräsin rannalta simpukoita. Kun tulee ikävä merenrantaan, voin katsella noita simpukoita kotona.


2 comments

  1. Hmm. Nimi Myrtle Beach kuulostaa jokseenkin tutulta, onkohan siellä kuvattu jotain elokuvia tai sarjoja? Näyttää kyllä upealta paikalta <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa, enpäs tiedä, itselleni oli ainakin aivan uusi tuttavuus! Mutta mukava sellainen. :)

      Delete

© KAHDEN TALON VÄKEÄ • Theme by Maira G.