Flashback Friday: Hautausmaat Stirlingissä Skotlannissa


Minä olen aina tykännyt käydä hautausmailla kävelemässä. Niissä on tosi kaunista ja rauhallista yleensä. Skotlannissa Stirlingin linnan vieressä on kiinnostava hautausmaa, jossa on tällainen pyramidi ja muita hienoja muistomerkkejä.Skotlannissa tykästyin erityisesti kelttiläisiin risteihin ja kävin usein ihailemassa näitä hautakiviä talomme lähellä olevalla hautausmaalla.


Myös muut hautakivet olivat aika erilaisia verrattuina kotimaisiin hautakiviin. Näistä alla olevista tuli minulle mieleen merirosvot!Hautausmaalle johtava portti oli kovin idyllinen.


Yhtenä iltana löysimme myös aivan yksittäisen hautakiven keskeltä metsää täysin piilossa, poissa poluilta. Olisiko kenties ollut jonkun koiran hauta? Vixen, syntynyt heinäkuussa 1891, kuollut tammikuussa 1901 ja hänen poikansa... nimestä en enää saanut selvää.


Koetko sinä hautausmaat rauhallisiksi vai pelottaviksi?

Aiempia muistelmiani Skotlannista voit lukea näistä postauksista:
4 comments

 1. Kiitos tästä kierroksesta hautausmaalla, mieleen nousivat sanat erikoisia, jylhiä ja upeita. Kelttiläinen risti on kaunis.
  Minä en koe hautausmaita oikeastaan millään levelillä, se on vain maallinen paikka, henget ovat siirtyneet jo muualle. Ne on rakennettu ihmisiä varten, jotka surevat omaa oloaan, eivätkä osaa / kykene ajattelemaan että, kuollut on päässyt uuteen mielenkiintoiseen maailmaan ja hänellä on hyvä olla.
  Iloa uuteen viikkoon <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Merikapteenin vaimo, oikein mukavaa viikkoa sinullekin! <3

   Delete
 2. Ihania maisemia aiheesta huolimatta! :) Minusta hautausmailla on jokseenkin harras tunnelma, ja siksi ne ovat myös rauhoittavia kävelypaikkoja. On myös mielenkiintoistakin lukea nimiä ja miettiä juurikin tarinoita niiden taustalla. Oppilaisen kanssa kerrattain osallistuinkin ihan opastetulle kierrokselle, niin se oli tosi mielenkiintoista kuultavaa. Aikaisemmin en ollut tiennyt, että esim. hautapaikan läheisyys/etäisyys kertoi ihmisen sosiaalisesta asemasta: esim. häpeälliseen asemaan joutuminen saattoi johtaa nimettömään hautakiveen hautuumaan varjoisille perukoille. Herran pelko ja rahastus sillä on ollut kyllä kovaa...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Samalla tavalla minäkin ajattelen. Lueskelen nimiä ja pohdin elämäntarinoita. En minäkään kyllä tiennyt tuosta hautapaikan sosiaalisen asemasta!

   Delete