Kristiinankaupunki


Kristiinankaupunki on viehättävä, pieni puutalokaupunki Pohjanmaan länsirannikolla, jossa saa mukavasti vierähtämään päivän. Kaupungissa on kivoja ruokapaikkoja, kuten tämä meren äärellä oleva terassiravintola Jungman tai Gastro, josta saa maukasta kotilounasruokaa. 


Kristiinankaupungissa kannattaa kierrellä pitkin kaupunkia ihailemassa vanhoja rakennuksia. Löytyy sieltä museoitakin. 
Meri on mukavasti läsnä koko ajan. 
Kissanpiiskaajankuja on paikallinen nähtävyys. Se on noin kolmen metrin levyinen ja yksi Suomen kapeimmista kaduista. Nimen alkuperästä kerrotaan, että se johtuisi Skaftungin kylästä tulleista laivanrakentajista, jotka viettivät äänekästä yöelämää kujan kapakoissa.


Kissa-aihe näkyy kivasti katukuvassa. 
Tämä talo on jo vuodelta 1762. Lebellin kauppiaantalo toimii museona mutta koska kävimme kaupungissa maanantaina niin kaikki museot olivat tietysti kiinni. Siellä voi kuitenkin sisätiloissakin tutustua 1700-luvun tunnelmaan, joten kannattaa varmasti käydä, jos mahdollista. 
Kaupunkiin tulevilta kauppiailta perittiin Ruotsin vallan aikana tullimaksu. Tullituvat ovat muistona näiltä ajoilta. 


Ulrika Eleonoran kirkko vuodelta 1700 on hieman kallellaan. Sanotaan, että torni kallistui sodanaikaisissa pommituksissa tai sitten se johtuu vain ihan luonnollisista syistä.Kaupungin raatihuone on hyvin näyttävä.


Kaiken kaikkiaan Kristiinankaupunki oli mukava uusi tuttavuus! 


No comments

Post a Comment

© KAHDEN TALON VÄKEÄ • Theme by Maira G.