Lapsuus - ChildhoodHuvilamme remontin yhteydessä on yläpohjasta löytynyt kaikenlaista kiinnostavaa. Lukuisten vanhojen sanomalehtipeitteiden lisäksi vintillä on ollut muun muassa lapsille kuuluneita esineitä. Meillä on siinä mielessä jännä talo myös, että tiedämme aika hyvin talon historiaa ja siinä ennen asuneita asukkaita, kiitos paikallisen kotiseutuharrastajan, joka antoi meille talosta kirjoitetun historiikin, kun tänne muutimme. 
Ihan kaikista esineistä emme varmasti voi tietää, mille talossa asuneille lapsiperheille mikin tavara on kuulunut, mutta nämä alla olevat ainakin ovat varmuudella talossa asuneen apteekkariperheen lasten, sillä niihin on merkitty nimet. Tämä joulukortti oli osoitettu talossa 1940-luvun lopun ja 1950-luvun alussa asuneelle pojalle, josta tuli myöhemmin diplomaatti ja sen alla olevassa kuvassa oleva matematiikan harjoitusvihko kuului hänen sisarelleen.


Myös 1928 rakennetussa kaupunkikodissamme Tampereella teimme löytöjä kellarikomeroa siivotessamme. Uskoisin, että nämä alla olevat lelut saattavat olla jo melko vanhoja, ainakin 1980-luvulta, eivätkä aivan vastikään sinne jätettyjä, sillä asunnossamme ei ole ainakaan yli 20 vuoteen tai pidempäänkään asunut edes lapsiperheitä ja esimerkiksi tuo nappi, jossa lukee Pertti on todennäköisesti jostain 1940-60-luvuilta.  


Briefly in English:

These toys were found in our summer villa during the renovation and in the basement storage in our city home. They have belonged to children that lived in our homes before, the first ones presumably in the end of 1940s or beginning of 1950s because at that time there were living two children in our country home. The family's father was a pharmacist in the village and the son became a diplomat later. The last picture of toys found in our city home is probably from the 1980s but the wooden button is most likely older, from 1940s to 1960s.

11 comments

 1. Mitä aarteita! Mukava varmasti miettiä niiden historiaa 🙂

  ReplyDelete
  Replies
  1. On hauska ajatella, mitä lapset ovat niillä ennen tehneet ja minkälaisia leikkejä on leikitty!

   Delete
 2. Great photos and very interesting finds.

  ReplyDelete
 3. Onpa upeita löytöjä, jotka valottavat menneiden aikojen lapsuutta.
  Onnelliset te, jotka tunnette talonne ja sen asukkaiden historiaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Sitä ei osta vain taloa, vaan myös sen historian samalla.

   Delete
 4. Must have been great to recover history! I love the 3 soldiers on top. Have a new url (one word) living between two realms (.) wordpress (.) com Had to delete my old blog - too many problems I could not solve. Jeshie2

  ReplyDelete
 5. Niin upeita löytöjä ja mitä tarinoita ne pitävätkään sisällään. Nuo sotilaat ovat minusta jotenkin erityisen herttaisia. ♥

  ReplyDelete

© KAHDEN TALON VÄKEÄ • Theme by Maira G.