Heinäkuu - July 2021


Täällä nyt on kuukauden päivät katseltu jälleen Tampereen maisemia. Päädyimme pitkän harkinnan jälkeen ostamaan asunnon Tampereelta ja palasimme takaisin vanhaan kotikaupunkiimme pääosin lasten toiveesta. Muuttopäätökseen vaikuttivat myös toki muut syyt, mukaan lukien asuntojen hintaerot Helsingissä ja Tampereella. Meillä tulee nyt arki jakaantumaan kahden kaupungin kesken syksystä alkaen mutta tärkeintä oli nyt saada lapsille järjestymään heille sopivampi elämä hyvien koulujen, harrastusten ja kavereiden kanssa. Koronavuosi sai minut näkemään, miten tärkeää on, että ihmisellä on tarpeeksi tilaa kotona, etteivät seinät aivan kaadu päälle sekä sellainen elinympäristö, että pääsee helposti ulkoilemaan luontoon myös. Nykyisessä asuinympäristössämme toteutuu kaikki. Saa kaupungin palvelut helposti mutta pääsee latautumaan metsän ja veden äärelle helposti. Olihan meillä aiemmassa kodissamme, vanhassa puutalossa Tampereella, samanlainen ihanteellinen lähtökohta ja siitä luopumista olen nyt moneen kertaan ehtinyt katuakin, mutta kaksi vanhaa taloa isoine puutarhoineen oli hieman liikaa meidän hoidettavaksemme. Nyt asumme kerrostalossa mutta melko isossa huoneistossa kuitenkin, mikä tuntuu ihanan avaralta asuttuamme ahtaassa vuokra-asunnossa Helsingissä vuoden verran tässä välissä.


Vaikka meri onkin lapsuudestani jo tuttu ja sielunmaisemani, sillä rakastan merta, suolaisen veden ja kalojen tuoksua, lokkien kirkunaakin jopa, en voi olla nauttimatta lähes yhtä paljon tällaisesta järvimaisemasta, jollaisia Sisä-Suomessa on. Kesälämpötilatkin ovat pääsääntöisesti lämpimämmät kuin meren äärellä, mikä voi olla hyvä tai paha asia, riippuen kesästä. Juuri nyt tuntuu siltä, että Tampereella on hyvä olla. Helsingistäkään ei onneksi tarvitse kokonaan luopua, sillä meillä tulee nyt olemaan miehen työasunto siellä seuraavien vuosien ajan, joten sinne pääsee akuutissa Helsinki-ikävässä helposti myös asustelemaan ja oleilemaan edelleen tarvittaessa. 


Pictures from Tampere where we have just moved back a month ago.

Pieni Lintu MakroTex Challenge

 

14 comments

 1. It looks a beautiful place to live.

  ReplyDelete
 2. Kaunnisti kuvattua uutta asuinpaikkaa. Aloitit sitten heinäkuun räväkästi :)

  T. Täysin arkista

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, tässä perheessä kyllä tapahtuu paljon ja usein!

   Delete
 3. Näissä sinun kuvissa Tampere on edukseen.

  ReplyDelete
 4. Ihanan näköistä! Meri-ihmisenä minäkin tykkään järvimaisemista. Ne on jotenkin armollisemman oloisia - ainakin välillä - kun on mahdollista nähdä vastarantakin.

  Aurinkoisia päiviä ja onnellisia hetkiä uuteen kotiin! ❤

  ReplyDelete
 5. Hienoja Tampere-kuvia ja onnea uuteen kotiin!

  ReplyDelete
 6. Varmasti oikeita päätöksiä olette tehneet. Kauniisti olet kuvannut Tamperetta ☀️

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivotaan näin, ainakin nyt tuntuu oikein hyvältä. Kiitos, Jaana!

   Delete

© KAHDEN TALON VÄKEÄ • Theme by Maira G.