Louhisaaren kartano

Kävimme Marsalkka Mannerheimin syntymäkodissa Louhisaaren kartanossa Askaisissa. Olipas vaikuttava paikka! Se on yksi parhaiten säilyneitä kartanokokonaisuuksia Suomessa ja todellakin pystyi aistimaan menneiden aikojen tunnelman. Linna ja päärakennus ovat vuodelta 1655. Tuolloin linna sijaitsi meren rannalla. Nykyään meri on kadonnut jo kauas pois merennousun takia. Mannerheim syntyi kartanossa vuonna 1867. Sitä ennen linna kuului Flemingin suvulle.
Pieni Lintu MakroTex Challenge: Menneet ajat - Old times

These pictures are from Louhisaari Castle where Finland's president Carl Gustav Mannerheim was born in 1867. The castle is from 1655 and belonged to the Fleming family before. In the 17th century, the castle was situated by the sea but nowadays land has risen so much that the sea has gone far away from the castle. 

6 comments

 1. Sisälle tuonne en ole päässyt, on ollut kiinni ne pari kertaa, kun tuosta on ohi ajettu. On kyllä komea! Niin sisältä kuin ulkoa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kannattaa kyllä käydä, jos vain on mahdollisuus!

   Delete
 2. Me käytiin Louhisaaressa viime kesänä ja olin aikeissa tehdä uusintapostauksen tähän haasteeseen. Tyttären perhe kävi vielä syksyllä siellä kummituskierroksella. Upea paikka ja harvinainen Suomessa. Hyvää kesää!

  ReplyDelete
 3. Oih ja voih. Mekin käytiin ystävän kanssa roadtripilla Louhisaaren kartanossa. Silloin tosin ei osallistuttu opaskierrokseen, koska silloin oli jotain hämminkiä niiden aikatauluissa. Ensin meille sanottiin että opaskierros alkaa 10 minuutin päästä ja sitten kun se oli kulunut niin olisi pitänyt odottaa taas lisää. Täytyisi poiketa uudemman kerran ja osallistua opaskierrokselle :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllähän tuolla voi useammankin kerran käydä; on sen verran vaikuttava paikka! :)

   Delete

© KAHDEN TALON VÄKEÄ • Theme by Maira G.