Ennen ja jälkeen: Huvilan wc/kylpyhuone - Before and after: Bathroom in our villa


Onpas siitä vierähtänyt aikaa, kun esittelin huvilaamme ennen remonttia. Silloin lupasin palata remontin jälkeisiin kuviin. Vaan enpä vielä ollut ehtinyt. Nyt kuitenkin Pieni Lintu -blogissa on makrokuvahaasteen teemana ennen ja jälkeen, ja sehän toi sopivasti sysäyksen kirjoittaa kylpyhuoneremontistamme.

Lähtötilanne oli siis tämä, kun tämän talon ostimme (nämä samat kuvat tarkempine selityksineen löytyvät myös tuosta aiemmasta postauksestani). Ensimmäisenä työnämme liitimme viemärit kunnan viemäriverkostoon ja tyhjennytimme saostuskaivon. Meidän onneksemme kylpyhuoneessa oli ollut amme ja talossa asunut nainen oli hyvin vähän käyttänyt vettä ylipäänsä - säästääkseen rahaa.

Ja nyt päästään sitten jälkeen-kuviin. Lattialaatat olivat juuri ne, joita olin pitkään himoinnut mutta seiniin ei alun perin pitänyt tulla laattaa, vaan valkoiseksi maalattu puupaneeli. Se olisi kuitenkin tehnyt jo ennestään pienestä wc/kylpyhuoneesta vielä pienemmän, sillä ne olisivat kaikkine koolauksineen tulleet paljon enemmän ulospäin seinästä, mitä emme olleet ottaneet huomioon. Mutta olen itse asiassa ollut oikein tyytyväinen noihin isoihin valkoisiin laattoihin.

Britanniassa asuneena olin mieltynyt näiden kylmän ja kuuman hanan ulkonäköihin. Tiesin kyllä, että ne eivät käytännöllisimpiä olleet, mutta ajattelin, että tähän pikkuvessaan ne silti sopisivat tyylillisesti. Ja kyllähän meidän lapsemmekin ovat niitä oppineet hienosti käyttämään! Meikinpesukin onnistuu hyvin, kun ensiksi sekoittaa veden valmiiksi sopivan lämpöiseksi.

Kalusteet ovat puusepällä teetetyt. Allaskaapin alaosa on maalattu liitumaalilla. Seinälle asennettu pyyhehylly oli hyvä idea mieheltäni. (Älkää välittäkö sekalaisesta seurakunnasta vanhoja 1980- ja 1990-luvun pyyhkeitä - mökkikäyttöön kun on valikoitunut perinnöksi saatuja ja omasta kodista poistettuja tekstiilejä ja tavaroita.)

Katossa on paneelikatto, johon tosin perinnearkkitehtimme suositteli sormipaneelia laitettavaksi, jotta katto olisi jatkunut samanlaisena kuin viereisellä kuistilla. Minulla oli kuitenkin näkemys tästä leveämmästä paneelista. Lamppu on vanhaa perua jostain varastoistamme, olisiko 1950-luvulta.Suihkukaappi on kyllä paras keksintö ikinä vanhaan taloon. Ei tarvitse murehtia veden valumista rakenteisiin. Sitä paitsi siellä on lämmin, jos muuten kylpyhuoneessa on viileämpää, vaikka meillä onkin lattialämmitys sinne asennettu.


Pikkutilaan mahtui jopa pyykinpesukone, joka on tuon pyyhehyllyn alapuolella. Jostain syystä minulla ei ollut nyt yhtään sellaista kuvaa, että sekin olisi näkynyt. Tuo lämminvesiboilerikin poistettiin ja tilalle teimme kellariin lämmitetyn teknisen tilan, jossa on isompi lämminvesiboileri.

Tällainen siis tuli tästä. Itse olen tykännyt ihan valtavasti remontin lopputuloksesta. On aina myös kiva katsella, millaisia remontteja muut ovat tehneet. Vilkaiskaapas vaikka Menolippu maalle -blogista vanhan talon kylpyhuoneen tyylivalintoja tai kuinka tehdä kylpyhuoneen allaskaappi vanhasta kaapista.

In English:


I was going to add a short summary but I think the pictures tell more than a thousand words. This is our bathroom in our villa. The bathroom had been untouched for decades when we bought the house. I had quite a clear vision what I wanted. Some of the things could not be done due to the small size of the room but however, I am very satisfied with the result!

32 comments

 1. Näyttää kyllä aivan ihanalta! Kivan valoisaa ja voi miten onkin kaunis tuo lattia! Mukavaa alkanutta viikkoa♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Päde! Tuo kylppäri on paljon tilavamman tuntuinen kuin neliöt muutoin antaisivat myöten, kiitos tarkoin valittujen ja hyvin sijoitettujen kalusteiden!

   Delete
 2. Hienoa jälkeä ja paljon seesteisempää kuin nuo shokkivärit. Hienosti kuvattu.

  T. Täysin arkista

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Kristiina. Tuo kylppäri olikin sellainen, ettei sinne tehnyt mieli mennä, eikähän sitä enää voinut edes käyttää, kun oli teknisesti jo tiensä päässä, ainoastaan tuota wc:tä pystyi käyttää, joten oli aikakin remontoida. :)

   Delete
 3. Aivan ihana tuli.. upeat ennen ja jälkeen kuvat :)

  ReplyDelete
 4. Well done! So smart now.
  Have a good week!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you! And sorry for the missing translation. Maybe I'll add a short summary. Have a nice week, too!

   Delete
 5. Siitä tuli hieno ja lattia on tosi kaunis.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Maarit, tykkään kovasti tuosta lattialaatasta.

   Delete
 6. Vau, remontit tekevät ihmeitä. Tuo paneelikatto ja valaisin ovat aivan ihania!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, SusuPetal! Minustakin ne sopivat tunnelmaan hyvin!

   Delete
 7. Viehättävän näköistä 💕 Me olemme omaa himaa pikkuhiljaa remontoineet, WC-pytty ja allas olivat aivan hirveät ennen kuin viime vuonna saimme vaihdettua. Tuo mäntypuu on kiva materiaali ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Rita, minustakin on kiva, että on vähän puumateriaalia tuomassa lämpöä muutoin niin valkoiseen (ja vähän mustaankin) tilaan.

   Delete
 8. Ompa huikea ero ennen ja jälkeen, tila raikastui ihanasti!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Sini, raikastui kaikin puolin tosiaankin! :)

   Delete
 9. Hienosti toteutettu remppa käyttökelvottomasta toimivaksi ja houkuttelevaksi kokonaisuudeksi! Minäkin ihastuin erityisesti tuohon muvalattiaan. ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Maarit! Lapsen kommentti blogikuvista oli kuvaava: "Tuoltako se kylppäri näytti ennen, yäk!" :D

   Delete
 10. Siis VAU mikä muutos!

  ReplyDelete
 11. Voi kun kivan näköinen lopputulos :) Raikas ja valoisa!
  Ennen kuvat olivat hurjat, huh! Teillä on ollut kova työ :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Merikapteenin vaimo, sanopa muuta. Paljon siinä prosessissa kyllä oppi!

   Delete
 12. Onnittelut hienosta kylppärin ryhdistämisestä! Arki on paljon mukavampaa, kun saa tällaiset asiat kuntoon :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, se on aivan totta ja ihanaa luksusta "mökkiolosuhteissa", kun on sisävessa ja suihku. :) Varsinkin tuosta sadesuihkusta tykkään ihan kybällä.

   Delete
 13. Kylläpä on kiva lattialaatoitus

  ReplyDelete
 14. Huikea muutos! :) Tykkään tuosta lattialaatasta tosi paljon.

  ReplyDelete
 15. Remontointi selkiytti, siistiytti ja loi valoisaa tilan tuntua.
  Hieno muutos.

  ReplyDelete
 16. Vau mikä muutos, kylpyhuoneesta tuli ihanan valoisa ja raikas! :) Suihkukaappi on kyllä loistava ratkaisu, ei tarvitse murehtia kosteuden pääsyä rakenteisiin.

  ReplyDelete