Joulukuu ja Joulupuu-keräys

Tässä joulukuussa ei oikein mikään ole mennyt niin kuin Strömsössä. Aloitetaan nyt vaikka näistä joulukorttiaskarteluista. Minähän reippaana naisihmisenä ajattelin, että nyt tästä yhdessä illassa väsään kortit kaikille sukulaisille ja ystäville, kuten tuo Meillä kotona -sivusto lupasi. Vaan toisin kävi. Lähinnä suttua ja aika surkeita yrityksiä olivat joulukorttini. Minun oli tarkoitus ottaa niistä oikein kuvia tänne. Muistin kyllä alkuvalmisteluja kuvata mutta sitten unohdin ja paremman puutteessa lähetin ne epäonnistuneet kortitkin jo postitse.

Onneksi sain arvioitavaksi muutamia ihania kortteja, jotka Skotlannissa asuva ystäväni on suunnitellut ja näitä varmaan ensi vuonnakin lähettelen, niin supersöpöjä kortteja ne ovat. Käypä kurkkaamassa käsityöblogini sivuilla nuo hauskat eläinaiheiset kortit - siellä on vielä arvontakin käynnissä sunnuntai-iltaan, jossa blogini lukijat voivat voittaa muutaman kortin. Lisäksi noihin kortteihin löytyy etukoodi blogista, jolla saa 10 prosenttia alennusta tilauksesta.

No sitten seuraava murheenkryyni: joululeivonnaiset. Paistoimme lasten kanssa pipareita. Ensimmäinen satsi paloi ihan täysin. Toisesta saimme jonkin verran pipareita pelastettua ja lapset koristelivat ne sokerikuorrutteella. Lapsilla oli aikomus osallistua piparikilpailuun mutta emmehän me taaskaan ajoissa ehtineet mitään tehdä. Paistoimme siis ihan tavallisia pipareita. Joulutortut sentään onnistuivat jotenkuten, vaikka kovin kauniita niistä ei tullut.
Lisäksi kävimme Tuomaan markkinoilla, mikä oli jokseenkin iso pettymys. Käsityöläinen ei sieltä mitään löytänyt enkä oikein muutenkaan jaksanut innostua mistään, mitä myynnissä olisi ollut. Lähdimme siis sieltä aika lailla saman tien pois.


Ainoa asia, joka nyt on tuonut onnistumisen tunteen, oli Joulupuu-keräykseen osallistuminen. Sen lisäksi, että laitoimme Pelastusarmeijan Joulupataan rahaa, kävimme lasten kanssa hankkimassa lahjat vähäosaisille lapsille. Molemmat pojat valitsivat omaan ikähaarukkaansa kuuluvan toisen pojan ja ostimme heidän mielestään kivat lahjat näille lapsille. Molemmat päätyivät lautapeleihin, joten toivottavasti jouluna kaksi poikaa jossakin päin pääkaupunkiseutua ilahtuvat meidän lastemme antamista lahjoista. Kaikista hienointa oli vielä se, kun toinen lapsista sanoi myöhemmin kotona, että hänestä tuntui hyvältä antaa lahja jollekin toiselle lapselle. Puhuimme asiasta vielä pitkään.

Tuo Joulupuu-keräys on monella paikkakunnalla vielä auki. Esimerkiksi täällä Helsingissä voi vielä huomenna sunnuntaina käydä osallistumassa Forumin kauppakeskuksessa. Joillakin muilla paikkakunnilla keräys on jo loppunut mutta kannattaa tarkistaa täältä nettisivuilta oman paikkakunnan tilanteen.


Tämä postaus osallistuu samalla Pieni Lintu -blogin MakroTexChallenge-kuvahaasteeseen, jonka teemana oli joulukuu.

6 comments

 1. Ihanaa kun olette osallistuneet sekä joulupuu - että joulupata keräyksiin. Tärkeitä kumpikin! Tämän vuoden joulupata keräyksen tv-mainos kosketti minua todella syvältä. Tampereella oli ehtinyt joulupuu keräys loppua jo siinä johti kun asiasta heräsin, joten täytyy olla ensi vuonna skarpimpi. Ihanaa ja rauhallista kolmatta adventtia sinulle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Emilia, samoin sinulle! Olen samaa mieltä, tärkeitä keräyksiä kumpikin ja näitä on vielä muitakin, jotka tekevät hyvää työtä. Ensi vuonna ajattelin neuloa myös villasukkia keräyksiin.

   Delete
 2. Replies
  1. Kiitos, Pieni Lintu, kyllä ne ihan hyviltä maistuivat. :)

   Delete
 3. Hienoa, että olette osallistuneet joulupata- ja joulupuukeräyksiin! Itse en ennättänyt mukaan joulupuu-keräykseen, havahduin asiaan liian myöhään. Mutta ensi vuonna paremmalla onnella! Ihanaa joulunaikaa <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Piia! Ihanaa joulua myös sinulle ja perheellesi! <3

   Delete