Toukokuu - May


Tämä toukokuu on ollut kovin kylmä poikkeuksellisen lämpimän ajanjakson jälkeen. Kun väittelin tohtoriksi huhtikuun 26. päivänä, kävelin yöllä avonaisessa juhlapuvussa ilman takkia, eikä palellut yhtään. Oli lempeä lämmin yö ja minulla iloinen ja helpottunut olo.

Nyt olen sitten kulkenut talvitakki, pipo ja hanskat päällä, kun on sellainen kostean kalsea ilma sekä sisällä että ulkona. Myös tuo helpottunut oloni on vaihtunut jonkin asteiseen tyhjyyteen ja kenties alakuloisuuteenkin, kun pitkään kestänyt työ on takana.

Onneksi luonto kuitenkin näyttää, että kevät etenee! Ja niin etenee elämäkin. Uusia tuulia on pian luvassa - niitä saatte seurata kohta täällä blogissakin.




Mutta sitä ennen tähän makrokuvahaasteeseen: Kukat ovat niin toukokuuta mutta myös koivut kuuluvat eittämättä Suomen kevääseen ja kesään. Koivuallergikoille tämä on toki valitettavasti juuri kaikkein kurjinta aikaa, kun puissa on isoja norkkoja ollut ja lehdet puhjenneet ja siitepöly leviää joka paikkaan.




Toukokuussa alkaa jalkapallokausi! Menit minne tahansa missä on jalkapallokenttä niin yleensä löytyy jotain pelaajia tai harjoittelijoita.


Toukokuu on hieno kuukausi, kun silloin vielä odotetaan kesää. Mitä vanhemmaksi tulen niin sitä nopeammin kevät ja kesä tuntuvat sujahtavan ohitse. Siksi yritän nauttia toukokuusta täysin siemauksin.

Minkälaisia toukokuisia kuvia muut ovat löytäneet makrokuvahaasteeseen? Kurkkaa Pieni Lintu -blogista ja osallistu vaikka itsekin. Viime vuoden toukokuun kuvani  merellisestä Helsingistä löydät tästä postauksesta




24 comments

  1. Lovely spring bloomings...!

    ReplyDelete
  2. Heartfelt congrats on your PhD! It's a big thing - you are probably still walking on clouds!! In which subject is it? Beautiful flowers! Have a great weekend:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. It sure is! I am a sustainability, climate change and energy specialist, and the thesis is about solar energy. Thank you so much!

      Delete
  3. Onnea tohtoriksi väittelemisen johdosta ♥ Toukokuu on yksi lempikuukausia vuodesta. Uuden alku ja luonnon herääminen eloon ovat niin ihania asioita. Tänä vuonna toukokuu on vaan tosiaankin ollut tosi kylmä ja vielä kylmemmältä se tuntuu tuon huhtikuun lämpimän jakson jälkeen. Ihania toukokuisia kuvia ♥

    ReplyDelete
  4. Kevään kukat on kyllä kauniita. Ihania kuvia!

    ReplyDelete
  5. Oi, onneksi olkoon!
    Minä en ole enää yli kuukauteen käyttänyt edes takkia, en ole palelevaa sorttia. Siksi naurin keväästä ja kesästä täysillä :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, Qaws! Kadehdin ihmisiä, jotka eivät palele. Minä olen kuin vanhat mummot, yhtä paljon vaatteita päällä aina.

      Delete
  6. Olet kuvannut kevään kauniit kukkaset. Paljon onnea ja menestystä tohtoritutkinnon vuoksi!

    ReplyDelete
  7. Suloiset sinivuokot. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. On aina ilahduttavaa löytää sinivuokkoja luonnosta. :)

      Delete
  8. Onnea tohtorintutkinnon johdosta.
    Kuvat - palasia kauneinta toukokuuta.

    ReplyDelete
  9. Onnittelut puristuksesta! Niin tuttua kun helpotus ja riehaannuttava vapauden illuusio vaihtuu tyhjyyden tunteeseen pitkän, tiukan rupeaman jälkeen. Uusia tuulia, mielenkiintoista :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, Pauliina! Kiva kuulla, että muillakin on samanlaisia tuntemuksia, se vähän helpottaa tuskaa. :)

      Delete
  10. Aivan ihanat kuvat, keväisiä ja kepeitä. ♥

    ReplyDelete

© KAHDEN TALON VÄKEÄ • Theme by Maira G.