Kotona

"Kotini on linnani."
"Kotini on siellä, minne hattuni asetan."
Vaan mitäs, jos ei ole varma siitä, missä koti on?
Olen muuttanut elämäni aikana ihan hirmuisen monta kertaa, paikkakunnalta toiselle, ja myös kotimaan ja ulkomaiden välillä. Kun kesän alussa palasimme "kotiimme", siis taloon, jonka omistamme ja joka oli vuokrattu Helsingin-vuosiemme ajaksi, tuttuus yllätti. Ikään kuin emme olisi olleetkaan poissa. Silti samaan aikaan kaikki oli muuttunut. Välillä kaipaan kovasti takaisin Helsinkiin, välillä tuntuu kivalta, kun on taas tilaa ja oma piha. Toinen lapsista on tyytyväinen paluustamme, mutta toinen ikävöi kavereitaan, koulua ja oikeastaan ihan kaikkea Helsingistä.


Tämä ei ole ollut yhtään helppoa. Eikä asiaa ole helpottanut se, että olemme koko kesän eläneet remontin keskellä. Nyt on kellarissa sauna valmis ja pesuhuone vielä lasiseinien ja suihkujen asentamista vaille valmis. Yläkerta on tapetoitu ja olemme joitakin huonekaluja ja tavaroita sinne jo saaneet vietyä. Toisen lapsen huone odottaa Pihlgren & Ritolan tuotannosta toivottavasti loppusyksystä tulevaa laivatapettia, jonka aikataulujen vuoksi sijoitamme vain yhdelle seinälle hänen huoneessaan ja muut seinät ovat siniraitaista Borås-paperitapettia.Tältä se yläkerta nyt tapetoituna (muttei siis millään lailla siistinä ja valmiina) näyttää. (Tästä linkistä pääset katsomaan ennen-kuvat.) Olen oikein tyytyväinen keittiön tiilitapettiin sekä sinisävyiseen lastenhuoneeseen ja myös ruskeasävyiseen eteiseen (josta ei ole tässä nyt kuvaa). Itseäni harmittaa ainoastaan tuo vihreäsävyinen Borås-paperitapetti toisessa makkarissa, joka jäi mielestäni hieman liian pliisuksi. Mutta nyt siitä tuleekin toisen lapsen makuuhuone, joten tuo meidän vanhempien sänky siirtyy sieltä muualle. Kyllä muutto ja remontti vaan vievät aikaa! Oikein odotan sitä aikaa, kun voisin istua rauhassa "kotona" ja nauttia olostani.
Tämä postaus osallistuu Pieni Lintu -blogin makrokuvahaasteeseen, jonka teemana tällä viikolla on "Kotona". Linkistä pääset katsomaan muiden kotikuvia.


10 comments

 1. Ihana tapettiseinä, olisin luullut ihan aidoksi tiiliseinäksi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Sitä on jo aika moni kokeillut aitona seinänä!

   Delete
 2. Huh, olette olleet ahkeria! Ero on selkeä edellisiin remonttikuviin verrattuna. Tuohan näyttää jo varsin valmiilta, vaikka tekemistä varmasti vieläkin riittää. Remontin valmistuminen sitten aikanaan varmaankin helpottaa sen suhteen, että mielikin asettuu paremmin uuteen kotiinsa, mutta onhan se rankkaa, se luopuminen. ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos lohduttavista sanoista, Maarit. Olimme viikonlopun lasten kanssa kotona järjestelemässä alakertaa kuntoon, sillä välin kun mies oli puolestaan huvilalla hommissa. Saimme kyllä ihmeitä aikaan ja mieliala siitä vähän koheni, kun edes jokin osa talosta alkoi näyttää viihtyisältä. :D Tuo yläkerta nyt on vielä varsinainen murheenkryyni...

   Delete
 3. siis niin ihana tuo seinä!

  ReplyDelete
 4. Ihana, kaunis koti. Muutto ja remontti on aina rankka projekti. Toivottavasti lapset löytävät uusia kivoja kavereita ja sopeutuminen onnistuu alkuhankaluuksien jälkeen myös toiselta lapselta. Kaunista jälkeä olette tehneet. Luulin tuota tapettia aidoksi tiiliseinäksi:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Irja, kiva kuulla. Onneksi asiat ovat ihan kivasti kuitenkin lapsilla, vaikka ikävä vaivaa kovasti toista. Tuo tapetti oli todellinen löytö; juuri valikoimaan saapunut Reclaimed Industrial -tapetti.

   Delete