Viimeinen: Vanhojen autojen kokoontumisajot Laviassa ja Sampakosken silta


Niin se hurahti se viimeinen kesälomaviikko. Huomenna keskiviikkona aloitan uudessa työpaikassa ja kouristuksenomaisesti olen nyt yrittänyt takertua kiinni kesään ja lämpöön ja vapauteen.

Viimeisenä lomaviikkona olemme kiertäneet pieniä tapahtumia ja nähtävyyksiä Satakunnassa. En ole millään lailla mikään auto- tai traktorifani mutta ehkä isäni ammatti lapsuudessani on sen verran vaikuttanut, kun sittenkin innostuin vanhoista autoista ja traktoreista, joita oli näytillä Laviassa. (Hän toimi ensin traktori- ja sitten automyyjänä, kun olin pieni.)


Näyttely vetikin paljon porukkaa muuten pieneen kylään! Tapahtuma on jokavuotinen ja sitä pyörittää Haunia-Kallialan kyläyhdistys. Nämä autot edustavat vanhaa maailmaa ja ovat siten myös viimeisiä lajissaan. 

Autojen lisäksi kävimme tutustumassa Sampakosken taistelun muistomerkkiin ja Sampakosken vanhaan kivisiltaan. Näin juhlavuonna olikin hienoa tutustua vuoden 1918 tapahtumiin tuolla paikkakunnalla. Toivon mukaan tuo vuoden 1918 sisällissota jää myös viimeiseksi. 


Huomenna sitten alkaa uuden työn ihmettely - mitenköhän sitä jaksaa aamulla herätä taas aikaisin, kun on tottunut valvomaan pitkään näin upeina lämpiminä kesäöinä?

Pieni Lintu -blogin makrokuvahaasteen teemana on viimeinen. Käy kurkkaamassa tuosta linkistä muiden haasteeseen osallistuneiden kuvia aiheesta. 

20 comments

 1. Tsemppiä uuden aloitukseen! Viimeinen lomaviikkoa alkoi minullakin, ja hieman jo hirvittää...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Viime yönä näin unta, että pihalla oli käärme enkä päässyt sitä pakoon. Mikä lie työnaloituspainajainen... :D

   Delete
 2. Vautsi, kivoja kuvia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Pieni Lintu! Vähän erilaisia tällä kertaa. :)

   Delete
 3. Itse palasin arkeen viime viikolla ja yllättävän hyvin sitä solahti taas arkirytmiin. Toki olin alkuviikosta totaaalisen väsynyt - tämä helle itsessään vie ihmisestä mehut. Itse en onneksi ole onnistunut lomalla kääntämään rytmiäni täysin päälaelleen, joten unirytmin kääntyminen ei ole ollut kovin iso ongelma. Talvella onkin erilaista, kun silloin varsinkin rytmi kääntyy helpostikin ja ai, että miten kiva joskus joulun välipäivien jälkeen on palata arkeen keskellä pimeintä talvea :D
  Mutta kivoja kuvia, pitäisi varmaan poiketa itsekin omien kotohuudien lähiseutuja kiertelemään ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yleensä lähiseudun nähtävyydet jäävät tyystin näkemättä, on jotenkin luontevampaa mennä kauemmas matkailemaan, mutta omalla kotipaikkakunnallakin on hauska leikkiä turistia. :)

   Delete
 4. Luin että Latviassa :) Nostalgiaa & katoavaa menneisyyttä.

  ReplyDelete
 5. Olipa hienoja nuo vanhat autot ja muut vempeleet. Kiva olisi kokeilla tuollaisella ajamista.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Pappilanmummo! Harmittavasti huomasin vasta kuvia ladatessani, että oli jäänyt kuvaamatta mopot ja amerikanraudat!

   Delete
 6. Mukavaa arjen aloitusta <3 Kiva postaus! :)

  ReplyDelete
 7. Hienot kuvat ja onpa nuo vanhat autot upeita, niin kauniita! Toivottavasti uusi työsi on alkanut mukavasti! Ihanaa alkanutta elokuuta♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Päde, oikein mukavasti on alkanut! Vanhoissa autoissa on kyllä charmia. :) Hyvää elokuun alkua sinnekin! <3

   Delete
 8. Onpa kauniita kuvia, nättejä maisemia ja tosi hienoja vanhoja kulkupelejä! Tätä postausta oli kiva selata. :)

  ReplyDelete
 9. Mielenkiintoisen kuuloinen tapahtuma ja aivan ihana kivisilta.
  Onnea uusiin tuuliin :)

  ReplyDelete