Väliaikaiskotimme Oxfordissa - Our temporary home in Oxford


Täällä sitä nyt ollaan, Oxfordissa. Muutamia öitä olemme nyt nukkuneet uudessa väliaikaiskodissamme ja pikkuhiljaa alkaa olla kotiutunut olo. Onkin aika esitellä teille kotimme täällä. Tämä on kahden makuuhuoneen asunto, jossa on tiloja kolmessa kerroksessa. Kellarissa on työtila eli study, siitä en ottanut nyt kuvaa, sillä se on oikeastaan vain ikkunaton huone, jossa on työpiste ja futon-sohva.


Yläkerrassa on kaksi makuuhuonetta, vessa ja kylpyhuone. Toisesta makuuhuoneesta on näkymä pihalle ja läheiseen katedraaliin.




Olohuone ja ruokatila on erotettu hauskalla väliseinäratkaisulla. Lattialaatat tuovat iloista retrotunnelmaa muutoin viktoriaaniseen taloon.




Keittiö on sijoitettu lisäsiipeen. Ja tietysti hella toimii kaasulla ja pyykinpesukone on sijoitettu keittiöön.



Keittiön vieressä on vielä conservatory eli lasinen kasvihuone, joka tässä tapauksessa on vain jatke keittiölle ja sieltä on ovi sisäpihalle. Pihan perällä on kiva patio, jota ei ole tullut vielä käytettyä, koska täällä satoi aluksi kaksi päivää aika lailla putkeen ja nyt vasta ollut kaksi vähän kuivempaa päivää.



Englantilaiset kadut ovat jotenkin niin sympaattisia mataline taloineen. Kierrätys on täällä ratkaistu sitten viime asumiseni Britanniassa siten, että talojen edustoilla on erilaiset roska- ja kierrätysastiat sekajätteelle, kartonki-, lasi-, muovi- ja paperikeräykselle ja biojätteelle.




Että tällaista meillä täällä nyt on. Mukavaa loppuviikkoa!

8 comments

  1. Kivan näköistä, ihan erilaista kuin Suomessa.
    Oliko siinä makuuhuoneessakin takka? Miten niiden lämpöarvo? Lämpeneekö koko seinä kun polttaa raasua?
    Hauska, että pyykkikone on keittiössä. Suomessa se sijoitetaan aina kylppäriin tai kodinhoitohuoneeseen.
    Mielenkiintoinen postaus, kiitos ja hyviä hetkiä sinne <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, Nina! Kyllä näissä makuuhuoneissa on takat molemmissa mutta ne eivät ole enää käytössä. Tämä on aika vanha talo, viktoriaaniselta ajalta eli 1837-1901 välisenä aikana rakennettu ja tuolloin talot valaistiin kaasulla ja kellarit olivat hiilikellareita, joilla lämmitettiin talot. Meilläkin on tuo vanha kellari ollut hiilikellari joskus varmasti ja todennäköisesti sen jälkeen sinne on laitettu öljypoltin ja nykyään talossa on vesikeskuslämmitys. On kyllä jännä katsella, miten erilailla on muissa maissa talot rakennettu. Täälläkin esimerkiksi ovet aukeavat aina sisäänpäin eikä ulos niin kuin meillä, ja vesiputket on sijoitettu talojen ulkopuolelle. Täällä kun ei tarvitse pelätä, että putket jäätyvät.

      Delete
  2. Kivalta näyttää 😊

    ReplyDelete
  3. Wau, ihanan näköistä! Mitenkäs te nyt tuonne päädyitte? Oon jo ihan pudonnut kärryiltä. 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei Sanna, et ole ainoa, joka putoaa kärryiltä meidän kanssamme. :D On nimittäin välillä vaikeuksia pysyä itsekin mukana kaikissa muutoksissa. Asumme täällä nyt vähän pidemmän aikaa miehen töiden takia. :)

      Delete
  4. It seems quite cozy...hope you enjoy your stay!

    ReplyDelete

© KAHDEN TALON VÄKEÄ • Theme by Maira G.