Marraskuu - November


Täällä Englannissa vietetään 5.11. Guy Fawkesin päivää. Olimme täällä Oxfordissa osallistumassa läheisessä South Parkissa vietettävään isoon Bonfire Night -tapahtumaan. Puistossa oli tivoli, paljon ruokakioskeja, baari, esiintymislava, jossa soitti paikallisia bändejä ja lopuksi tietysti uskomattoman hieno ilotulitus ja oljista rakennetun kokon polttaminen.






Guy Fawkes oli katolisten joukossa, jotka yrittivät räjäyttää Lontoon parlamenttitalon eli Westminsterin sijoittamalla sen kellariin 36 tynnyriä ruutia.  Heidän tarkoituksenaan oli surmata Englannin kuningas Jaakko I, joka ei suhtautunut suvaitsevasti katolisiin, vaan oli yhtä protestanttinen kuin edeltäjänsä. Kuningas sai kuitenkin vihiä tästä ja Guy Fawkes oli tyyppi, joka saatiin kiinni Westminsterin palatsin kellarista ja tuomittiin kuolemaan hirttämällä, repimällä ja paloittelemalla.



Kuninkaan pelastumista juhlittiin myöhemmin illalla ilotulituksilla. Tästä seurasi traditio, jolloin yleensä tuon marraskuun 5. päivän tienoilla olevana viikonloppuna vietetään Guy Fawkes Nightia tai Bonfire Nightia, jolloin sytytetään kokko ja ammutaan raketteja.



Toinen marraskuuhun liittyvä asia täällä on unikkojen ilmestyminen katukuvaan. Remembrance poppy eli muistounikko on tekokukka, jota myydään sodissa kuolleiden sotilaiden muistoksi. Sitä käytetään lokakuun lopulta marraskuun puoleenväliin ja televisiossa kaikilla juontajilla, poliitikoilla ja muilla julkisilla henkilöillä näkyy poppy rintapielessä.


Viime vuonna marraskuun kuvani olivat Helsingistä ja hieman toisenlaisia, käy vilkaisemassa tästä linkistä. Muiden kuvia tämän vuoden marraskuusta pääset katsomaan Pieni Lintu -blogin makrokuvahaasteesta








10 comments

  1. En ollut muistanutkaan Guy Fawkesin päivää. Hieno postaus ! 💙
    Hyvää marraskuuta.

    ReplyDelete
  2. Aika karu oli Guyn kohtalo, varmistettiin kyllä moninkertaisesti, että hän kuolee!

    Ihanan värikäs tapahtuma, hiukka toista kuin marraskuinen Suomi :D

    ReplyDelete
  3. Kaikenlaista huvitusta :)

    ReplyDelete
  4. Näinkin voi marraskuussa juhlia! Mielenkiintoista.

    ReplyDelete
  5. Marraskuussa alkaa mukava joulun odotus tapahtumineen.

    ReplyDelete
  6. Ihanan hauskaa ja valoisaa. Iloiset kuvat aiheesta.

    T. Täysin arkista

    ReplyDelete
  7. Hieman erilaista marraskuuta

    ReplyDelete
  8. Teidän arkea siellä on kyllä kiva seurata, "tuo väriä" tänne omalle arkiselle kotisohvallekin. :D

    ReplyDelete
  9. Kiitos kaikille ja anteeksi, etten taas kiireideni takia ehtinyt vastata kaikille henkilökohtaisesti.

    ReplyDelete
  10. Vähän erilaista marraskuuta:)

    ReplyDelete

© KAHDEN TALON VÄKEÄ • Theme by Maira G.