SLIDER

Maaliskuu - March 2020


Tämä maaliskuu jää historiaan sodanjälkeisen ajan ensimmäisenä vaikeana kautena, jolloin Suomessa on poikkeustila koronaepidemian takia päällä ja valmiuslaki otetaan käyttöön ensimmäistä kertaa sodan jälkeen. 


Me olemme olleet vapaaehtoisesti etätöissä jo pitkään ja viime viikon keskiviikosta saakka työnantajan taholta määrättyinä etätöihin, lapset ovat jääneet etäopetukseen ja kotikouluun myös. Itselleni poikkeusjärjestelyt eivät ole tuoneet juurikaan mitään uutta normaaleihin päivärutiineihini, koska olen tähänkin saakka tehnyt pääsääntöisesti töitä kotoa käsin. Väitöskirjaa tehdessäni apurahatutkijana oli helpompi joustaa töiden ja perhe-elämän välillä ja nyt yliopistolla tutkijatohtorina työskennellessäni olen hoitanut lähinnä opetukset ja palaverit ja tehnyt muuten töitä omassa rauhassa kotitoimistollani minulle varatun neljän hengen työpisteen sijasta. 


Lapset ovat muutenkin jo kotikouluun tottuneita, sillä ollessamme ulkomailla pidempiä aikoja töiden puolesta he ovat olleet silloin kotikoulussa ja ovat jo kokeneita itseopiskelijoita. Nyt on uutta tämä koulun tarjoama etäopiskelu. Esimerkiksi tänään on luvassa videoyhteyden kautta ensimmäistä kertaa oppitunti. 


Vaikka meidän perheemme pystyy nyt olemaan kotikaranteenissa aivan iisisti niin omista vanhemmistani olen kovin huolissani. On kurjaa asua 360 kilometrin päässä heistä tällaisina aikoina, mutta onneksi sisarukseni asuvat sentään lähellä. Toivottavasti nyt naapuriapu auttaa muutenkin niitä ikäihmisiä, joilla ei ole läheisiä tai omaisia lähimailla.


Viikonloppuna kävin lähimetsässämme normaalilenkeilläni ja hämmästyin väenpaljoutta. Oli suorastaan vaikeaa pitää edes metrin väliä muihin ihmisiin paikoitellen. Oli kuin olisi kaupungin keskustaan mennyt. Täytyykin varmaan etsiä eri ulkoilureittejä, kun haluaisin välttää nyt muita ihmisiä...

Nyt on muutenkin tärkeää pitää itsestä, läheisistä ja muista kanssakulkijoista huolta. Niiden, jotka voivat, on syytä pysytellä kotona poissa muiden ihmisten luota, jotta riskiryhmäläiset ja ne, joiden täytyy käydä yhteiskunnan kannalta keskeisissä töissä, pysyvät turvassa ja terveinä myös. Pidetään siis huolta ja pysytään terveinä!

Maaliskuu - March 2019

Maaliskuu - March 2018

Maaliskuu Skotlannissa - March in Scotland

Shortly in English:

My family is working and studying at home due to the corona virus. At weekend I went to the nearest forest for my everyday stroll and the forest was crowded! It was like going to the city centre. Now I will have to find other ways to get my exercise and fresh air... maybe other routes or just running around in our garden... These are exceptional times we are living. Let's take care of ourselves, each other and other people by staying at home (everyone who can) and making sure older people will have food and medicine while in quarantine. Stay healthy!

Pieni Lintu MakroTex Challenge20 comments

 1. Samaa väentungosta viikonloppuna täällä Hgissä katselin, perheet olivat pelaamassa jalkapalloa, kulkemassa pururatoja ja metsässä. Ihan mukavan näköistä, mutta koiran kanssa etsiskelin hiukan vähemmän ruuhkaisia polkuja.

  Aika talvisen näköistä kuvissasi!

  Uskon, että sinulla on huoli vanhemmistasi, pitkä välimatka on surullista, kun jotain poikkeavaa tapahtuu.

  Pysykäähän terveinä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Viikonloppuna oli vielä tuolla kansanpuistossa kovinkin talvista ja jäistä, vaikka aurinko jo alkoikin paistaa. Eilen käydessäni lenkillä olikin jo tiet sulana ihan eri tavalla. Mutta tuo metsä on niin syvä ja jatkuu useiden kymmenien kilometrien päähän ellei pidemmällekin, ettei ihme, että siellä ei lumi niin hyvin sula. Samoin Näsijärvi on niin iso, ettei se hetkessä sula, kun pääsee jäätymään.
   On kiva, että ihmiset ovat löytäneet ulkoilun, mutta itseäni ahdistaa väenpaljous, kun yrittää kahden riskiryhmäläisen takia sitä nyt välttää... Onneksi meillä on iso piha myös kotona ja trampoliini, jos ei muuta keksitä enää!

   Delete
 2. Beautiful photos. It looks very cold but it's nice to know spring is on it's way I'm sure!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yes, it was still very cold during the weekend but the spring is definitely on its way!

   Delete
 3. Replies
  1. Kiitos, seesteisyyttä tarvitaan näinä aikoina edes kuvien muodossa!

   Delete
 4. Siellä on talvista ja kaunista.
  Te olettekin rutinoituneita etäelämään :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vielä oli viikonloppuna talvista. Nyt alkaa jo kevät koittaa täälläkin!

   Delete
 5. Upeat kuvat! Kyllä tämä sotatilalta tuntuu, kun ei iedä milloin räjähtää ja mitä on tulossa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihan totta. Kyllä täällä kauhulla odotellaan, mitä tuleman pitää.

   Delete
 6. Here in the forest it is suddenly busier than usual. Many hikers and families. I go for a walk earlier than usual. Maybe that's an idea for you too? Are you still healthy? Here also home education for the teenagers and other students. It is strange and a bit scary for all of us around the world. xxx Greetings from The Netherlands.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you, Aritha! We found another route in the forest that is less popular. It also helps to go earlier in the morning or later in the evening. It is weird to be so afraid of other people at the moment. But this will pass, one day. We are still healthy and intend to keep it that way. Two of my immediate family members belong to the risk groups, not to mention my parents, but they live far away and I can't see them at the moment. We are lucky to be able to lock down.

   Delete
 7. Kauniita kuvia, joissa rauhallisuus/ levollisuus välittyy ruudun tällekin puolelle

  ReplyDelete
 8. Kyllä silmä lepää, kuvat ovat kauniita ja harmoonisia.

  ReplyDelete
 9. Hienoja talvisia kuvia! Ja kiitos vierailusta mun blogissa.

  ReplyDelete

© City and country living • Theme by Maira G.