Kesäkuu - June


Kesäkuu Washington DC:ssä on kuuma ja kostea. Keskilämpötila kesäkuussa täällä on 29 C. Ilma on paikoin niin kostea, että on kuin trooppisessa sademetsässä. Täällä ei kannata lähteä ulos ilman aurinkovoidetta ja vesipulloa. Myös joku päähine on hyvä olla ja aurinkoisina päivinä myös aurinkolasit, koska täällä on todella kirkasta silloin.


Georgetownin eteläpuolella kulkee Potomac-joki ja siinä on upea Georgetown Waterfront Park ja Washington Harbour, missä voi esimerkiksi vuokrata kanootin ja käydä melomassa joella. 


Helikoptereita liikkuu taivaalla tuon tuosta, ja tietysti lentokoneita.

Georgetownissa on myös vuonna 1831 rakennettu kanava, joka ei enää ole käytössä mutta jota alettiin elvyttää 1950-luvulla. Rakentaminen on edelleen käynnissäGeorgetownista löytyy myös kaupungin vanhin talo 1700-luvulta.


Meidän asuinalueellamme on myös metsiä. Niissä varsinkin tuntee kosteuden mutta siellä on hieman varjoisampaa ja siksi viileämpää ja on hauska kuunnella heinäsirkkojen kovaäänistä siritystä ja lintujen laulua. Täällä törmää helposti peuroihin metsien läheisyydessä ja ne tulevat myös talojen pihoihin. Tässä peura ja sen poikanen ovat eksyneet Vatikaanivaltion suurlähetystön pihaan Embassy Row'lla.


Kuvasin myös näin suloisen pienen pupuvauvan.


Lisäksi illalla täällä näkee nyt kesällä lentelemässä tulikärpäsiä (fire fly). Kuvasin yhden eilen päivällä auton konepellillä ja illalla otin videota niiden lentelystä. Silloin ne nimittäin tuottavat valoa, joka täällä Yhdysvaltain itärannikolla on myös sinertävää. Olen nähnyt sekä vihreää valoa tuottavia että vaaleampaa sinertävämpää valoa tuottavia tulikärpäsiä. Liittäisin tähän videota, jos osaisin. Katsotaan, jos onnistun johonkin postaukseen lisäämään tulevaisuudessa.Kävimme tutustumassa Washington National Cathedraliin, joka on nyt remontissa. Valitettavasti sisäänpääsymaksu olisi nelihenkiseltä perheeltä ollut 40 dollaria, joten päätimme jättää sisäpuolen väliin tällä kertaa. Yhdysvalloissa kirkot eivät saa tukea liittovaltiolta, joten ne koettavat tietysti rahoittaa toimintansa muun muassa pääsymaksuja keräämällä. 
Lopuksi vielä toisenlaista hengenkulttuuria: koko maan suurimpiin kauppakeskuksiin lukeutuva Tysons Corner antoi meille viileyttä kokonaiseksi päiväksi kuumana 31-asteisena päivänä. Sinne pääsee hyvin metrolla ja ruokapaikkoja löytyy, joten on helppo viettää useita tunteja kauppakeskuksessa, halusi tai ei. Nyt onkin sitten kaksi päivää satanut kaatamalla, ja on pitänyt pysytellä kotosalla. Onpahan tullut tehtyä pidempiä työpäiviä varastoon.


Paljon muutakin olemme tässä reilun viikon aikana ehtineet tehdä, mutta koetanpa tehdä niistä erillisiä postauksia ehtiessäni! Linkitän tämän postaukseni Pieni Lintu -blogin makrokuvahaasteeseen, johon voi osallistua myös tavallisilla kuvilla. Tällä viikolla teemana on kesäkuu

7 comments

 1. Olipa mukavaa matkailla kanssasi! Hienoja kesäkuun kuvia.

  ReplyDelete
 2. Paljon olette ennättäneet viikossa.
  Upeita kuviasi katsellessa pääsee itsekin matkalle.
  Potomac-joki ympäristöineen on viehättävä. Näyttää helteisen kaupungin keitaalta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sitä se todellakin on ja tuossa terassilla on varmasti mukava istuskella ja nauttia jotain virvoittavaa. Se on vielä suunnitelmissa matkan aikana.

   Delete
 3. Ostoskeskukset ovat kuumuuden pelastajia, halusi tai ei. Samoin leffateatterit.

  Tuo kunnostettava kanava on todella kapean näköinen!

  Kiitos nähtävyyskierroksesta, on aina niin mielenkiintoista kulkea kanssasi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Susupetal! Tuo kanava on leveämpi hieman kauempana tuosta sulkukohdasta. Siellä on vettäkin mutta se on kovin leväistä. Unohdin ottaa siitä kuvan, kun kävelin ohi. Ensi kerralla!

   Delete