New York, New York!


New York on paikka, joka ei tunnu koskaan nukkuvan. Siellä tapahtuu koko ajan jotakin. 


Vähän väliä kuulee poliisiautojen tai paloautojen sireenit tai näkee autojen suhahtavan ohi.


Voit myös vaikka törmätä julkkikseen (jota et itse edes tunnista, mutta kun televisiokamerat kuvaavat ja ihmiset kiljuvat niin täytyyhän sen jonkun tunnetun ihmisen olla). Myöhemmin saamme selville, että kyseessä on Good Morning American juontaja Michael Strahan, entinen amerikkalaisen jalkapallon ammattilaispelaaja. Vieraana tuossa show'ssa oli America's Got Talentin tuomari Howie Mandel, joka kulki tuon porukan edessä enkä onnistunut ottamaan kuvaa. 





Kaduilla voi myös nähdä esimerkiksi Batmanin, tai Ryhmä Haun koiria tai Elmon Sesame Streetistä.






Tai sitten päädyt kuuntelemaan ex tempore jazz-konserttia puistoon.





New York on tunnettu kaupoistaan. Siellä on muun muassa maailman suurin tavaratalo Macy's, joka on kokonaisen korttelin kokoinen.


 
Yksi New Yorkin historiallisia maamerkkejä on Flatiron Building, joka pilkottaa kivasti talojen takaa, kun kävelee siihen suuntaan. Tuo ylhäältä päin katsottuna silitysraudan näköinen talo oli valmistuttuaan vuonna 1902 yksi New Yorkin korkeimmista rakennuksista 22 kerroksensa kanssa. Tänä päivänä kerrokset eivät riitä enää millään korkeimpien rakennusten joukkoon mutta nykyään se on kuitenkin yksi vanhimmista pilvenpiirtäjistä kaupungissa. Kapeimmasta kohdastaan rakennus on vain kaksi metriä leveä.  





New Yorkissa on niin paljon nähtävää, ettei kaikkea saa yhteen postaukseen. Jatkoa siis täytyy tehdä! Linkitän postauksen Wednesday around the world -haasteeseen.












No comments

Post a Comment

© KAHDEN TALON VÄKEÄ • Theme by Maira G.