Kesä on täällä - Summer is here


Kesä on täällä - ja täällä Washington DC:ssä olen siis kesän. Viikonlopun ajan olen jo ehtinyt yrittää sopeutua paikalliseen aikaan ja ilmastoon. Vielä jetlag vaivaa niin, että illalla nukuttaa kovin varhain ja aamulla herää kuuden jälkeen mutta toisaalta aamuisin täällä on paljon viileämpää kuin päivällä, kun lämpötila kohoaa 30 asteeseen eli jos haluaa vaikka lenkkeillä niin aamulla on paras hetki siihen. Sunnuntai-iltana täällä kyllä ukkosti ja salamoi ja taivaalta satoi valtavan kokoisia rakeita. Rakeisiin kuulemma täytyy varautua; ne ovat tuollaisia golfpallon kokoisia ja tekevät kipeää, jos päähän osuvat, ja autoihinkin lommoja. 










Uudessa paikassa on aina jännittävää tutustua lähiympäristöönsä ja jopa ruokakaupoissa käynti on oma juttunsa, kun ensin pitää löytää ruokakauppa ja sitten ihmettelee kaupan tarjontaa.



Ruokakauppojen lisäksi etsimme ensiksi lasten kanssa leikkipuiston, joka on julkisessa käytössä viikonloppuisin (viikonpäivinä koulun käytössä) ja lähimmän kirjaston Georgetownista, sillä lapsille pitää keksiä jotain tekemistä kesäksi. Saimme kirjastokortin hankittua 20 dollarilla, koska meillä ei ollut vielä mitään dokumentteja asumisestamme täällä, ja lainasimme monta kirjaa luettavaksi. Lisäksi saimme kuulla, että kirjastossa on paljon erilaisia tapahtumia, kuten lautapeli-, videopeli- ja elokuvapäiviä sekä jopa hiphoptanssiopetusta, joten kivoja juttuja on tiedossa täälläkin.






Washington DC on upea kaupunki ja nämä eri kaupunginosat, joihin tähän saakka olen ehtinyt tutustua, kuten Georgetown, Dupont Circle, Kalorama Heights ja Woodley Park ovat kaikki hyvin viehättäviä mutta erilaisia kaupunginosia. Arkkitehtuuri täällä miellyttää silmääni myös kovasti.







Koetan ehtiä raportoida täältä aika ajoin kuulumisia, joten jos matkapäiväkirja Yhdysvalloista kiinnostaa, niin jää seurailemaan blogiani! Tällä postauksella osallistun Pieni Lintu -blogin valokuvahaasteeseen, jossa tämän viikon teema on Kesä on täällä. Tuon linkin takaa näet myös muiden postauksia aiheesta.


Ihanaa ja lämmintä kesää toivottaen!

20 comments

  1. Olipa mukava matkapostaus! Aika hurjalta kuulostaa rakeiden koko ja ehkä hieman tuo lämpökin. Täälläkin pitäisi olla jo kesäisen lämmintä loppuviikosta, mikä tällaista talvi-ihmistä kuin minä vähän mietittyttää... No, kaikkeen tottuu. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kyllähän täällä tämä helle on aika käsittämätön. Aurinkovoidetta ja vesipullo pitää olla aina mukana, kun ulos lähtee. Eilen oli viileämpi päivä, vain sellainen reilu parikymmentä astetta, kuten Suomessa kauniina kesäpäivänä. :)

      Delete
  2. Replies
    1. Kiva kuulla, Marjo-Riitta! Palaillaanpa siis kuulumisiin! <3

      Delete
  3. Olipa kiva postaus.
    Ihastuttavat kuvat.
    Monipuoliset kirjastopalvelut siellä.
    Odotan mielenkiinnolla jatkoa.
    Mukavaa tiistaita sinne!

    ReplyDelete
  4. Oh how nice and fun, haven't been there yet!Only know Washington from the images in blog land:) Your graduation gift? You are so close, but yet so far - hope to meet you in person at some point in the future:):)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Jesh, We're here with the family for work, staying the whole summer. :) Perhaps we'll be visiting California this summer, too, so you never know how things might turn out!

      Delete
  5. Kiva kun jaoit nämä kuvat! Vau!

    ReplyDelete
  6. Ei hassumpi paikka viettää kesää! Jos hautausmaat kiinnostavat (itse olen ihan hulluna hautausmaihin, heh), niin suosittelen Oak Hill Cemeterya Georgetownin kupeessa. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, Elegia! Itse asiassa hautausmaat kiinnostavat minuakin kovasti. :) Kirjoitin jopa blogipostauksen Stirlingissä, Skotlannissa olevasta hautausmaasta. :D
      http://kahdentalonvakea.blogspot.com/2018/03/flashback-friday-hautausmaat.html

      Delete
  7. Oi, hienot kuvat. Hyvää kesää sinne!

    ReplyDelete
  8. Ihanasti vihreää myös siellä. Ihanaa kesää!

    ReplyDelete
  9. Kauniit kesäiset kaupunkikuvat, mukavaa kesää!

    ReplyDelete
  10. Ihanaa kesää teille sinne! Ja matkakuulumiset kiinnostaa kovasti :)

    ReplyDelete

© KAHDEN TALON VÄKEÄ • Theme by Maira G.