Kesämuistoja - Summer memories


Kesämuistoja... kovin paljon ei tullut kesällä reissattua, mutta pari kotimaan reissua teimme, joista yksi suuntautui Naantaliin ja toinen Haminaan ja Kotkaan.

Haminasta löytyy maailman suurin Suomen lippu Euroopan korkeimman lipputangon päästä. Se on myös hyvinkin historiallinen kaupunki venäläisine vaikutteineen. Ympyränmuotoinen keskusta ja linnoitus ovat kiinnostavat, samoin keskusbastioni ja reserviupseerikoulu. Kaupungissa suositaan myös tuulivoimaa, mikä näkyy kaupunkikuvassa. Puutalot ovat oikeastaan ihan yhtä viehättäviä kuin vaikkapa Naantalissa.


Kotkassa puolestaan saa maan parhaat lihapiirakat ja possot. Torin ympäristöstä löytyy myös kaikenlaista nähtävää, esimerkiksi ortodoksinen Pyhän Nikolaoksen kirkko, joka edustaa venäläistä uusklassismia vuodelta 1801. Sen verran tuttu kaupunki Kotka on itselle, että ei oikein tule sitä kuvattua siellä käydessä. Olen nimittäin kasvanut Kotkan kupeessa ja käynyt lukion Kotkassa. Ehkä joskus pitäisi tehdä jokin postaus Kotkasta.


Viimeiseksi pieni tunnelmakuva Naantalista, josta olen aiemmin postaillut täällä.






8 comments

  1. Kotkassa ja Haminassa on tullut käytyä päivävisiittien merkeissä, mukavia kesäkaupunkeja molemmat.

    Turussa syntyneenä ja kasvaneena Naantali on tuttu paikka, sinne fillaroitiin teininä usein ja vähän vanhempana sitten laiturien ravintoloihin.

    ReplyDelete
  2. Kotimaassa on paljon nähtöävää ja koettavaa. Näissä kolmessa kaupungissa olen käynyt vuosia sitten, voisi ottaa uusiksi.

    ReplyDelete
  3. Very interesting and lovely photos. The sunset is stunning and so peaceful.

    ReplyDelete
  4. Kauniisti kuvatut paikkakunnat. Pääsitte kuitenkin muuallekin kuin kotipaikkakunnalle.

    T. Täysin arkista

    ReplyDelete
  5. Kivoja kuvia kotimaasta. Kotkassa haluaisin joskus käydä.

    ReplyDelete
  6. Hienoja kesämuistoja upeista paikoista!

    ReplyDelete
  7. Kiva päästä tutustumaan näin kuvin kaupunkeihin missä ei ole tullut käytyä.

    ReplyDelete

© KAHDEN TALON VÄKEÄ • Theme by Maira G.