Muistoja 2021 - Memories 2021

 

Tämä vuosi on jakaantunut oikeastaan kolmeen eri osaan: kevääseen, jolloin asuimme Helsingissä ja vietimme erittäin koronaeristäytynyttä elämää, kesään, jolloin vietimme aikaa kesähuvilallamme ja uskaltauduimme jopa hieman matkailemaan Vaasassa ja ruotsinkielisellä rannikolla Pohjanmaalla sekä syksyyn, jolloin olemme asuneet Tampereella ja lapset ovat käyneet koulua kokonaisen yhden etäkouluvuoden jälkeen.

Lisäksi olemme tehneet kesähuvilalla ison julkisivuremontin ja kaupunkikodissamme on nyt uusi väliseinä (pariovilla) olohuoneessa, jolloin saimme palautettua sinne alkuperäiset kaksi huonetta yhden valtavan salin sijaan. Eli remonttia ja koronaeristäytymistä pääosin.

Vaikka rokotukset saatiin, ei silti päästy aivan normaaliin elämään. Tätä kirjoittaessa omikron-muunnos on lyönyt läpi ja taas on rajoituksia voimassa ja itsekin elelemme jälleen eristäytyneenä, kunnes kolmospiikki saadaan tammikuun puolella. Lapsilla on onneksi nyt joululoma vielä kaksi viikkoa mutta joutuvat nyt olemaan kotosalla ilman kavereita. Kouluun kyllä toki menevät, kun se alkaa mutta muuten yritämme nyt vältellä kontakteja, jottei mies riskiryhmäläisenä saisi koronaa ainakaan ennen tehostepiikkiään, joka voisi häntä sitten vakavalta taudilta suojata paremmin. 

Toivonpa siis jälleen, kuten vuosi sitten, että vuosi 2022 olisi jo parempi ja normaalimpi vuosi kuin tämä toinen pandemiavuosi. Saa nähdä, miten käy, kun tuo korona ei taida täältä enää minnekään hävitä mutta josko tästä pääsisi jotenkin sellaiseen olotilaan, mitä voisi normaaliksi ajatella.

Pieni Lintu MakroTex Challenge


In English:

This year was divided into three parts: spring when we lived in Helsinki in self-isolation, summer when we stayed at our summer villa and travelled in Ostrobothnia region in Finland and autumn when we have been living back in Tampere and the kids have even gone back to school after a year of remote school. We have also been renovating both in our summer villa and in our new apartment so basically this year has been made of renovation and staying at home. I really wish the next year would be better and more normal than this second pandemic year, even though it seems like the coronavirus will not disappear anywhere. 

19 comments

  1. Beautiful photos and lovely memories. Life has certainly been challenging during the pandemic - let's hope 2022 is a better year for all of us.

    ReplyDelete
  2. Olette todella ehtineet asua monessa paikassa tämän vuoden aikana. Onneksi välillä on ollut melkein normaalia elämää, eikä eristäytymistä koko vuosi.
    Ja remppoja olette tehneet ihan hurjasti!

    Kolmatta piikkiä odotellessa entisiä parempaa uutta vuotta!

    ReplyDelete
  3. Kauniita kuvia vuoden varrelta!

    ReplyDelete
  4. Hyvät kuvat, jotka auttavat muistamaan kuluneen vuoden sääilmiöitä ja kivoja käyntikohteita.

    ReplyDelete
  5. Kauniita kuvamuistoja kuitenkin tästä vuodesta. On tämä viheliäistä taas. Onneksi kesä oli vapaampi, niillä muistoilla on jaksanut syksyn ja joulun eristäytyneisyyttä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, Riitta! Toivotaan, että joskus tämä hellittäisi.

      Delete
  6. Onhan tämä vuosi ollut niin merkillinen ja loppuvuoden koronaluvut eivät kyllä mieltä ylennä, mutta tänne asti on päästy. Nyt jokainen meistä varmasti toivoo, että pandemia vähitellen helpottaa ja katoaa.
    Kuvasi ovat ihania. Kesää tuli ikävä.
    Parempaa uutta vuotta Sinulle ja meille kaikille toivottelen! <3

    ReplyDelete
  7. All your images are beautiful, but the one with the broken ice is stunning! Thank you Teresa, I had a very enjoyable Christmas, with seeing your son(living in Holland) finally back after 3 years. Let's go up to a wonderful 2022, no matter what crazy things governments may try to mandate:)

    ReplyDelete
  8. Hienot kuvakoosteet kuluneesta vuodesta. Paljon mahtui kaikkea viime vuoteen. Hyvää alkanutta uutta vuotta 2022 ♡

    ReplyDelete
  9. Ihania vuodenaikamuistoja kuluneesta vuodesta.

    ReplyDelete

© KAHDEN TALON VÄKEÄ • Theme by Maira G.