Tallinna - aina jotain uutta nähtävääPäätimme testata Viking Linen uuden FSTR-laivan ja porhalsimme Tallinnaan. (Tulimme siihen tulokseen, että FSTR:llä kannattaa mennä Tallinnaan mutta tulla takaisin XPRS:llä, ainakin jos haluaa tehdä jotain ostoksia laivalta ja syödä matkalla.) Aina Tallinnasta löytyy kuitenkin jotain uutta nähtävää ja tekemistä. Niin tälläkin kertaa. Emme esimerkiksi olleet koskaan ennen käyneet tutustumassa linnan muureihin, mistä olikin hienot näkymät yli vanhankaupungin.


Muurien sisällä on myös vanhojen pakkausten museo. Värikkäät vintagerasiat viehättivät silmääni kovasti.

Tallinnan vanhassa kaupungissa on myös ihan älyttömän paljon todella upeita yksityiskohtia, minne vain katseensa kääntää. Erityisesti tykkään vanhoista ovista ja kylteistä.


Tallinnassa on myös todella paljon kivoja kahviloita. Tämä Kehrwieder (sisäänkäynti sekä Raekoja platsilta että yhdeltä sen sivukujalta, Saiakang-kadun puolelta) on kyllä varmaan yksi Tallinnan parhaimpia kahviloita (kuten kyltin tektissäkin lukee, että on äänestetty Tallinnan parhaimmaksi kahvilaksi).
Kävimme tällä kertaa katsomassa lisäksi Tallinnan vanhaa televisiotornia. Valitettavasti tulimme sinne niin myöhään illalla, että se oli jo sulkemassa oviaan, joten emme menneet ylös katsomaan näköalaa. Siellä on myös ravintola, johon täytyy ensi kerralla mennä varmaan syömään ja katsomaan maisemia. Tallinnan kaunista rantaviivaa pääsee myös hienosti ihailemaan matkalla takaisin kaupunkiin.
Tallinnan lanka- ja nappiostoksista voi lukea käsityöblogistani (Craft Candidate) samoin kuin viime joulukuun käsityöliike- ja joulutorivierailuista.  

2 comments

  1. Tallinna hämmästyttää joka kerran. Vaikka se ei ole pitkän matkan päässä, Tallinnassa tuntuu kuin olisi hyvinkin kaukana kotoa. Kauniita kuvia kesäkaupungista!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, Viikonloppukokki! Olen samaa mieltä. Tallinnassa on niin erilainen fiilis, onhan se vanha Hansa-kaupunki. Toisaalta vaikka kulttuurimme Viron kanssa ovat niin erilaisia, meitä yhdistää samansukuinen kieli.

      Delete