Kevätretki Ateneumiin ja Lushiin


Kun vuosi sitten pääsin mukaan Blogisisarten ihanaan yhteisöön, minulla oli vain käsityöblogini olemassa. Sittemmin innostuin keittämään myös tätä sekametelisoppaani, jota lifestyleblogiksikin kutsutaan, ja nyt raportoinkin Blogisisarten tapaamisesta tässä blogissani!

Osa porukasta tapasi jo viime syksynä Tampereella - minä en silloin valitettavasti päässyt mukaan mutta nyt kun tapaaminen järjestettiin Helsingissä, pääsin minäkin mukaan. Kokoonnuimme aluksi Ateneumin Bistrossa, missä söimme lounasta ja tutustuimme ja sitten siirryimme Ateneumiin katsomaan taidetta. Ateneumin taidemuseossa on ulkomaisen taiteen lisäksi paljon Suomen taiteen klassikoita esillä. Viime syksynä kävin katsomassa von Wrightin veljesten näyttelyä ja Ankallisgalleriaa, niistä juttua tässä postauksessa.


"Ikkuna", 1954, Veikko Vionoja


"Rautatientori", 1945, Aarre Heinonen

"Talvimaisema, auringon mailleen mentyä", 1880, Fanny Churberg

Lisäksi siellä oli viime viikonloppuna Adel Abidinin History wipes -näyttely esillä viimeistä päivää. Tämä alla oleva lampun näköinen taideteos on "Al-Warqaa", joka kuvaa kiveen kytkettyä kyyhkyn luurankoa, joka ei kykene nousemaan lentoon.


"Palkinto", 2005, Adel Abidin

"Arkisto", 2018, Adel Abidin

Ateneumista jatkoimme Citycenteriin Lushiin tutustumaan luonnonkosmetiikkaan.
Saimme esittelykierroksen ja jotkut meistä pääsivät kokeilemaan tuotteita ihan kädestä pitäen.
Lopuksi siirryimme syömään illallista Pikku Nepaliin, missä olikin todella herkullista ruokaa.

Mitä jäi käteen tapaamisesta kiinnostavan museokäynnin ja aisteja avartavan kosmetiikkakierroksen lisäksi? Vaikka meitä on joukko hyvin erilaisia, eri asioista kiinnostuneita ja eri-ikäisiä bloggaajia, niin juttua kuitenkin riitti yllättävän helposti. On kiva tietää, että on vertaistukea saatavilla, vaikka onkin kyse vain harrastuksesta.

Mukana olivat seuraavat blogit (käypä kurkkaamassa, jos vaikka löytäisit uuden suosikkiblogin itsellesi):* Sisäänpääsy Ateneumiin ja Lushin goodiebag saatu blogin kautta. 

6 comments

 1. Teillä on ollut mukava tapaaminen yhdessä :) Kiitos blogi vinkeistä!
  Ihanaa viikkoa <3

  ReplyDelete
 2. Onpa kivoja tuollaiset tapaamiset! Paljon nähtävää ja varmasti on puhetta/iloa riittänyt, kiva kun pääsitte myös tutustumaan luonnonkosmetiikkaan! Aurinkoista alkanutta viikkoa♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oli kyllä mukava tavata oikein kasvotusten. :) Kiitos, samoin sinne Päden pajalle! <3

   Delete
 3. Teillä on ollut tosi mukavan oloinen tapaaminen! :) Ja mielenkiintoinen päiväkin, Lush on minulle vielä(kin) ihan tuntematon brändi. Ihanaa alkavaa toukokuuta ja hauskaa vappua! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Piia, minäkään en ollut koskaan käynyt Lushissa. Hauskaa tällaisissa jutuissa on tutustua uusiin asioihin! Ja samoin, hauskaa vappua ja iloa ja aurinkoa toukokuulle!

   Delete