Mamman mustikkapiirakka + ohje


Lapsi kaipaili viikkotolkulla mustikkapiirakkaa, joten päätin yllättää. Tein mustikkapiirakkaa Yhteishyvän  Mamman marjapiiraan ohjeella, jota vähän muokkasin sen mukaan, mitä aineksia omasta kaapistani löytyi. Tulipa hyvää!



Tässä oma käyttämäni ohje:

Mamman mustikkapiirakka


Pohja
100 g margariinia
½ dl sokeria
1 kananmuna
1 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte 
200 g mustikoita
1 tlk crème fraichea
1 kananmuna
 ½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria

Vaahdota margariini ja sokeri, vatkaa joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita seos vaahtoon. Painele taikina torttuvuoan pohjalle ja reunoille. 

Levitä mustikat torttupohjalle. Sekoita crème fraiche, muna, sokeri ja vanilliinisokeri. Kaada seos mustikoiden päälle. Kypsennä 200-asteisen (tai kiertoilmauunissa 180-asteisen) uunin alimmalla tasolla noin puoli tuntia.  

Makoisaa sunnuntaita!


No comments

Post a Comment

© KAHDEN TALON VÄKEÄ • Theme by Maira G.