Mamman mustikkapiirakka + ohje
Lapsi kaipaili viikkotolkulla mustikkapiirakkaa, joten päätin yllättää. Tein mustikkapiirakkaa Yhteishyvän Mamman marjapiiraan ohjeella, jota vähän muokkasin sen mukaan, mitä aineksia omasta kaapistani löytyi. Tulipa hyvää!
Tässä oma käyttämäni ohje:
Mamman mustikkapiirakka
Pohja
100 g margariinia
½ dl sokeria
1 kananmuna
1 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
200 g mustikoita
1 tlk crème fraichea
1 kananmuna
½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
Vaahdota margariini ja sokeri, vatkaa joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita seos vaahtoon. Painele taikina torttuvuoan pohjalle ja reunoille.
Levitä mustikat torttupohjalle. Sekoita crème fraiche, muna, sokeri ja vanilliinisokeri. Kaada seos mustikoiden päälle. Kypsennä 200-asteisen (tai kiertoilmauunissa 180-asteisen) uunin alimmalla tasolla noin puoli tuntia.
Makoisaa sunnuntaita!
No comments
Post a Comment