Koti - Home

 


Tämän viikon teemana Pieni Lintu -makrokuvahaasteessa on koti. Kesällä muutimme 1920-luvulla rakennettuun suojelumerkinnän saaneeseen kerrostaloasuntoon. Meillä on sisustaminen vielä hyvinkin kesken mutta olohuoneemme kulmaan sain lopulta aseteltua sohvaryhmän, mikä koostuu vanhasta kulmasohvastamme sekä vanhaan taloomme aikanaan ostetusta sohvasta, mikä ei enää mahtunut pojan huoneeseen, joten sille piti löytää uusi paikka. Äidiltäni sain vanhan 1970-luvun maton, mikä olisi ollut roskiin menossa ja laitoin sen sohvapöydän alle, olkoonkin, että se on hieman liian pieni tuohon tilaan. Erisävyisten sohvien vastapainoksi ostin ruskeat sohvatyynyt yhdistämään ne mattoon. Pikkurahan sisustuksia siis.


Erityisen iloinen olen tähän kotiin hankitusta vanhasta kristallikruunusta. Sen oli tarkoitus tulla olohuoneeseen, mutta sehän oli aivan liian pieni niin valtavaan tilaan, joten nyt se koristaa eteisaulamme kattoa.

Ensi viikolla meillä alkaa remontti, jossa asennetaan olohuoneeseen väliseinä, joka on tästä kodista muutama vuosikymmen sitten purettu pois. Samalla kunnostetaan vintiltä löytyneet pariovet, jotka laitetaan siihen seinään. Näin saamme valtavasta hallista erotettua itsellemme makuuhuoneen, mitä voi myös käyttää kirjasto- ja työhuoneena. Joku toinen voi sitten halutessaan käyttää vaikka ruokailusalina, mutta meillä ei ole tarvetta erilliselle ruokailusalille, sillä keittiömme on aivan valtavan kokoinen ja kahdeksan hengen ruokapöytä mahtui sinne mainiosti.


In English:

We moved to our 1920s apartment in summer and the decoration is still not finished. However, I am quite happy about the old crystal crown we bought and the way I managed to decorate the living room, although the shape of it is very challenging having so many windows in the corner! Next week we will start a renovation where a new wall will be built to separate a bedroom/study from the living room as it has previously had a wall with double doors. We found the old double doors in the attic and they will be repainted and put back. 12 comments

 1. Teillä on kaunis, linjakkaasti sisustettu koti! Kristallikruunu on upea.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, joskus toivoisi, että olisi niin paljon rahaa, että voisi vaan ostaa kaikki uutena ja täydellisesti yhteensopivina mutta toisaalta kerroksellisuus tuo ehkä enemmän kodin tuntua ja näyttää ajan kulun.

   Delete
 2. Vau, niin ihanan näköistä teillä! Upea kristallikruunu!

  ReplyDelete
 3. Hienosti nuo tyynyt yhdistävät sohvat toisiinsa.
  Upea kristallikruunu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, äiti on aina sanonut, että sohvatyynyt ja matto täytyy olla saman värisiä. :) Niinpä niillä opeilla nyt mentiin.

   Delete
 4. Exciting toe rebuild a house to your own taste.In this living room we had 5 windows, and 3 of them were huge. We covered one up with a 9x7 feet painting, since in the summer the sun was on it the whole day! Finding the double door will save you some costs:)Success with the rest!Emille

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks, yes, this is part of the current living room and what will be the living room after the reno. At the present having this open concept of two huge rooms as one is not working for us as we still need one more bedroom and the rest of the living room is not at use at all. So it makes sense to build a wall and separate this into two rooms. That is also the original layout of this apartment.

   Delete
 5. Kristallikruunu on kaunis <3 Upea katseen vangitsija. Kotinne on upeasti sisustettu ja tykkään myös kotinne värimaailmasta.

  ReplyDelete

© KAHDEN TALON VÄKEÄ • Theme by Maira G.