Huvila ennen

Tuossa pari viikkoa sitten kirjoitin ajatuksiani vanhasta talosta, siitä riittämättömyyden tunteesta, kun ei ole aikaa ja jaksamista koko ajan jotakin paikkaa korjata ja entisöidä. Silloin myös lupasin kommentissani tehdä katsauksen sisätiloihinkin joskus. No, nyt on sellainen luvassa. Nyt on nimittäin kahdeksan vuotta kulunut siitä, kun ensimmäisen kerran tulimme tähän huvilaan omilla avaimillamme kaupanteon jälkeen. Tässä postauksessa esittelen ainoastaan kuvia ennen remonttien tekoa. Myöhemmin seuraa siis vielä jälkeen remonttien postaus, jota nyt voitte jäädä innolla siis odottelemaan. ;)


Talon ostaessamme sovimme myös, että taloon saa jättää irtaimistoa, mitä yli satavuotiaan naisen perikunta ei halunnut ottaa mukaansa. Talo oli ollut viisi vuotta tyhjillään ennen ostamistamme naisen asuessa palvelukodissa. Siellä oli kyllä käyty siivoamassa ja pidetty lämmitystä yllä ja hoidettu pihaa mutta vakituisesti siellä ei asuttu tuon viiden vuoden aikana. Remonttia siellä oli tehty viimeksi 1960.


Ihastuin näihin keittiön turkooseihin kaappeihin ja myös 1950-luvun laattakuvio oli periaatteessa kaunis mutta pahoin kärsinyt. Ajastimella toimiva hella oli myös vielä melko uusi ja ihan käyttökelpoinenKeittiöstä avautuu kaunis näkymä piharakennukseen päin. Sen sijaan tämä keittiöön sijoitettu öljypoltin oli hyvin erikoinen ratkaisu. Tosin tällaisiin törmäsimme Skotlannissa asuessamme, jossa öljypoltin oli myös talossa keskelle sijoitettuna, siellä tosin komeroon, ei näin avoimeen tilaan.


Keittiön vieressä on toisen sisäänkäynnin sisäkuisti, ns. kesähuone. Sen yhteyteen on silloin remontissa sitten rakennettu kylpyhuone ja wc ja pieni osa keittiöstä ja kuistista oli lohkottu tuohon kylpyhuonetarkoitukseen.WC ja kylpyhuone olivat lähes käyttökelvottomat. Vessaa saattoi vielä käyttää mutta wc ei ollut edes kunnan viemäriverkostoon liitetty.


Lämminvesiboileri oli asennettu kylpyhuoneeseen ammeen päälle.
Olohuone on iso kahden huoneen yhdistelmä eli sali. Funkistakka on rakennettu remontin aikana. Löysimme myöhemmin vintiltä vanhoja valkoisia kaakeliuunin kaakeleita, joten paikalla on ennen ollut valkoinen kaakeliuuni. Harmi, että se hävitettiin.
Talossa on kaksi makuuhuonetta. Nukuimme patjoilla lattialla ensimmäisen yön, jonka talossa olimme sinne siivoamaan tultuamme. Muistan, kuinka jännittynyt olin yöllä jokaisesta pienestäkin risahduksesta.Seuraavana aamuna söimme aamiaista keittiössä niillä tuoleilla, mitä taloon oli jätetty, ja olimme iloisia, että lämmitys oli pysynyt päällä koko yön. Ulkona oli pieni huurre maassa ja haravoimme lehtiä pihalla. Joka syksy pyhäinpäivän aikaan tuo kahdeksan vuoden takainen viikonloppu tulee mieleeni. Siitä on jo niin kauan, mutta silti tuntuu siltä, että se oli ihan eilen.


8 comments

 1. Olipas mielenkiintoinen postaus ja kuvasarja! Innolla jään odottamaan remontin jälkeisiä kuvia :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Piia! Lupaan palata uudemmin kuvin piakkoin. Kaikkia huoneita ei vielä ole ehditty remontoida mutta pikkuhiljaa.

   Delete
 2. Vau, todella viehättävä talo ja varmasti vaikka mitä löytöjä tuolta olette tehneet - iloisia ja ehkä jotain vähemmän riemastuttaviakin. On teillä siinä ollut hommaa ainakin, sen uskon! Mielenkiinnolla jään odottamaan jatkoa! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Taina, paljon kaikenlaista siellä tosiaan on ollut! Unohtui kertoa, että talossa on myös avoin vinttitila, jossa oli paljon lehtiä, esim. täydellisiä vuosikertoja naistenlehdistä viidenkymmenen vuoden takaa, joita on ollut ilo lueskella. :)

   Delete
 3. Tuo talohan oli todellinen helmi jo tuolloin. Ihastuin <3
  Jään myös odottamaan uudempia kuvia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Satu! Kiva kuulla, että joku muukin ihastui. <3 Me olimme aivan vietyjä, kun tuohon pihapiiriin ja taloon tulimme. :)

   Delete
 4. Todella kiva nähdä mistä olette lähteneet ja vielä enemmän odotan jälkeen kuvia :)

  ReplyDelete
 5. Lupaan kirjoitella sellaisen postauksen jossain vaiheessa. Tosin vielä kaikkia huoneita ei ole siis remontoitu mutta onpahan sitten taas jotain uutta odotettavissa myöhemminkin. :)

  ReplyDelete