Toukokuu - May


Pieni Lintu -blogin makrokuvahaasteessa tällä viikolla teemana on toukokuu. Toukokuussa luonto herää henkiin. Vaikka paikoitellen on vielä kovin karua talven jäljiltä, alkaa ruoho monin paikoin vihertää ja esimerkiksi valkovuokot kukkivat sopivasti äitienpäivää kohti. Kun meri on sula, pääsevät purjeveneetkin myös liikkeelle. Kevät on odotuksen ja innostuneisuuden aikaa!
In English:


This week's MakroTex Challenge theme on Pieni Lintu blog is May. In May the grass turns green and flowers bloom. Sail boats can sail when the sea is free from ice. It is the time of expectation and excitement!

20 comments

 1. Näissä toukokuun kuvissa on ehdottomasti toukokuun värit; kylmät vielä mutta jo kesää ja kasvukautta enteilevän pastellisävyiset. Tuonne kalliosaaren mökille voisi minut tipauttaa kesän alussa ja hakea sitten syysmyrskyillä pois..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvin arvioitu! Tuo kalliosaari eli Katajanokan luoto on muuten myytävänä. Minimitarjoukset miljoona euroa. Kauhean sympaattinenhan tuo luoto ja luotsitupa ovat. https://yle.fi/uutiset/3-9521056

   Delete
 2. Kaunis postaus, ihana kun kevät on oikein todella alkanut! Aurinkoista viikkoa❤

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Päde, samoin sinne aurinkoista viikkoa! Nyt on hellettäkin luvassa. :)

   Delete
 3. Hyviä kuvia. Keväisiä, juuri sellaisia, että toisaalla on vielä karun lehdetöntä ja toisaalla kukkii jo kovin, että ollakko sitten talvi vai kesä. :D Loppuviikosta taitaa kylläkin kääntyä kokonaan kesän puoleen, jos sääennustuket pitävät paikkaansa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Maarit! Siltähän se tosiaan vaikuttaa, että helle tulee ja silloin kyllä mennään äkkiä keväästä kesään. Päästään ihan erilaisia kuvia ottamaan sitten. :)

   Delete
 4. Wow miten tuo meren läheisyys on upeaa !
  Lokkikuva on ihan mahtava.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Rita A! Olen kyllä nauttinut tästä merenrannassa asumisesta. Tuo lokki kärkkyi veneen aaltojen nostattamia kaloja tuossa kuvassa. :)

   Delete
 5. Selviä merkkejä siitä, että pian on kesä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä se siltä vahvasti vaikuttaa! Nautitaan nyt lämmöstä ja valosta. :)

   Delete
 6. Kauniita ja monipuolisia kuvia! On kevät! On toukokuu!
  Ihanaa loppuviikkoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Tuula! Anteeksi myöhästynyt vastaus - pidin lomaa viime viikon loppupäivät. Aurinkoista alkanutta viikkoa!

   Delete