Ennen ja jälkeen: Huvilan keittiö - Before and after: Kitchen in our villa


Aikoja sitten lupasin esitellä remonttikuvia huvilaltamme. Kylpyhuone tulikin esiteltyä aiemmin ja nyt on keittiön vuoro.

Miltä keittömme näyttikään ennen?Ihastuin aivan valtavasti noihin turkoosinsinisiin 1950-luvun kaappeihin. Olisin niin kovasti halunnut ne säästää mutta valitettavasti niitä ei voinut kunnostaa uuden keittiön tarpeisiin. Säästimme ne kuitenkin varastoon. Myös sinivalkoinen laattalattia oli pahoin kärsinyt ja täytyi poistaa. Alla oli upea lankkulattia, jonka kunnostimme ja maalasimme harmaaksi.

Ajastimella toimiva hella ei ollut kovin vanha, joten sen säästimme. Sen sijaan keittiössä oleva öljypoltin täytyi poistaa. Siirryimme suoraan sähkölämmitykseen, joten kellarissa oleva öljysäiliökin on sieltä purettu pois. Halusimme myös säästää vanhan puulieden, mikä toi omat murheensa keittiön kaapiston sijoitteluun mutta koska se oli hyvässä kunnossa, ei olisi ollut järkeä siitä luopua, vaikka hetken pohdimme myös uuden ja hieman pienemmän lieden hankkimista tilalle.


Ja miltä keittiömme näyttää remontin jälkeen?
Keittiön kaapiston suunnitteli meitä talon remontissa auttanut perinnekorjausarkkitehti, ja ne teetettiin kalustepuusepällä. Olisin halunnut kaappien väriksi 1930-luvun englantilaisissa taloissa silloin paljon käytetty duck egg blueta eli hanhenmunansinistä väriä. Valitettavasti puuseppä ilmoitti, että sellaista väriä ei kaappeihin saada, joten päädyin lopulta valkoiseen, vaikka minulle sanottiin, että valkoinen on liian kova väri vanhoihin taloihin. Emme kuitenkaan lopulta ottaneet kokonaan puista tehtyjä kaapinovia, vaan nämä ovat jotain melamiinia, mutta rungot on tehty puusta ja maalattu valkoisiksi. Yläkaappien lasiovissa on lyijykoristeet. Nämä kaapin ovet on kuitenkin helppo vaihtaa halutessaan, ja runkohan on hyvä ja kestävä. 

Sen sijaan sain sitten päähäni maalata keittiön seinät sillä duck egg bluella. Tuota kyseistä maalia löytyi Laura Ashleyltä ja se maksoi tietysti maltaita...


Postauksella osallistun Pieni Lintu -blogin makrokuvahaasteeseen ennen ja jälkeen. Näistä postauksista voit myös kurkata muita kuvia huvilaltamme:8 comments

 1. Lämmin tunnelma teidän keittiössä! Kivasti keventävät yleisilmettä nuo lasiset ovet yläkaapeissa. Oletko opetellut käyttämään ja hyödyntämään puuhellaa ruuanlaitossa?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Viikonloppukokki! Alussa käytimme myös puuhellaa mutta nykyisin olemme sen verran harvemmin olleet huvilalla, että se lähinnä savuttaa sisälle ja vaatisi ensin vakituisempaa käyttöä ja hormin lämmitystä. Näitä ei aina sitten lyhyemmillä visiiteillä jaksa alkaa hoitaa. Kunnossa hella kuitenkin on ja hyvin lämmittää!

   Delete
 2. Replies
  1. Kiitos! Kyllähän 50 vuotta remontoimatta ollut keittiö ehkä vähän jo vaatii päivitystä... :D

   Delete
 3. Tulipa tosi kaunis kyökki! Ihan samaa meinasin laittaa ennen remppaa ja rempan jälkeen, mutta jotenkin en jaksanutkaan, vaikka meiltäkin löytyy ennen ja jälkeen kuvia talosta ja myös vanhasta puolesta ja ulkorakennuksesta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Irja! Oi, olisipa ollut kiva nähdä kuvia teidänkin talosta. :) Ehkä toiste?

   Delete
 4. Beautiful "after" the remodel Teresa! Love you made the cabinets white, and reorganized the space. It looks much bigger, and more cheerful! How much time did the remodel take?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you, Jesh! The kitchen and the bathroom and the porch were renovated at the same time. It took a few months altogether.

   Delete