SLIDER

Seinällä - On the wall


Aika on vierähtänyt niin, että edellisestä Pieni Lintu -blogin valokuvahaasteeseen osallistumisesta ja samalla viimeisimmästä postauksestani on kulunut jo kuukausi. Ei sillä, etten olisi halunnut osallistua. Minulla oli muutama ideakin muun muassa kirja- ja kengät-teemasta, mutten saanut aikaiseksi kuvata mitään ja postata ajoissa. Lisäksi olen nyt viime aikoina potenut paljon migreeniä ja joutunut olemaan poissa tietokoneelta.

Nyt kun on pari päivää ollut taas ihan suht normaali olo, jaksoin katsella taas tätä teemaa sillä silmällä. Meillähän on nyt ollut projektina juurikin taulujen tai postereiden ja hyllyjen laittoa seinille, vaan emmepä ole vielä ehtineet ja jaksaneet. Siksipä esittelenkin pari asiaa, jotka ovat tässä meidän talossamme jo edellisten asukkaiden jäljiltä seinillä.  Tämä alla oleva lintutaulu ei oikeastaan ole taulu, vaan vanha tapetti, joka on kaikkien kerrosten alta löytynyt ja tuohon seinälle sitten jätetty tuollaiseksi "aikaikkunaksi", johon on taulukehykset hankittu myös. Se on tavallaan tosi hieno, mutta sitten toisaalta se ei oikein muuhun huoneeseen sovi, joten joskus olen pohtinut tuon seinän tapetoimista uudelleen, mutta se on kuitenkin tuntunut rikokselta vanhaa kohtaan. Joten tuo aikaikkuna on edelleen sitten jäänyt seinälle.


Toinen asia, joka on edellisten asukkaiden perua, on tämä kissataulu. No, sekään ei tietenkään ole varsinainen taulu, vaan laudoista tehty rakennelma, jonka perimmäinen tarkoitus on peittää alla oleva ruma vanha sähkötaulu. Siihen on sitten joku maalannut hienon kissan ja laittanut myös tuon hopealta kimaltelevan nupin. Tämä onkin mielestäni aika nerokas idea ja sopii noihin eteisessä oleviin Pihlgren & Ritolan Hyasintti-tapetteihin, jotka näkyvät ensimmäisessä kuvassa, ja ovat samoin talon edellisten asukkaiden laittamat. Itse en varmaan olisi noita värisävyjä edes valinnut.


Näin sitä voi siis omassa kodissa olla paljon sisustuksellisia asioita, joita itse ei sinne välttämättä tulisi laittaneeksi, mutta joilla on jokin funktio. Vanhassa talossa asuessa on myös huomannut hyväksi motoksi sen, että jos jokin ei ole rikki, sitä ei tarvitse korjata. Kun sitä oikeasti korjattavaakin on niin paljon...

14 comments

 1. Jotenkin viehättävää, että ajan kerroksellisuus näkyy seinissänne, vaikka eivät ehkä olisikaan ihan makuunne. Tykkään.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Susupetal! Samalla mielellä ne on juurikin säilytetty. Ei kaikkea kannata hävittää, vaikka itse ei ihan tykkäisikään välttämättä.

   Delete
 2. Hieno tuo tivolijuliste ja valot heijastuvat siitä kivasti. Parempaa vointia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon, Riitta! Laitoimme jouluvalot ikkunaan ja tuossa oli mukava tunnelma, vaikkakin kameralla siitä tuli valoisampi. Kiva, että huomasit valojen heijastumisen!

   Delete
 3. Tuo motto sopii hyvin vähän uudenpaankin taloon.
  Mielenkiintoinen "aikaikkuna". Edellisten asukkaiden laittamia tauluja ei kaikilla olekaan.
  Toivottavasti migreeni pysyy pois.

  ReplyDelete
 4. Aika vierähtää joskus huomaamatta tosi paljon eteenpäin. Itse olen viime ja tänävuonna ollut todella huono päivittämään blogia (tosin, onhan sitä kohta 10vuotta pidettykin..), mutta nyt taas ainakin hetkellisesti aktivoitunut sen suhteen.
  Kuvat ovat hienot ja kertovat omaa tarinaansa, vaikkei itse laitettuja olekaan :)
  Parempia vointeja. Migreeni on kyllä todella inhottava tauti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, tykkään siitä, että talolla on oma historiansa monellakin tapaa. On kyllä kurjaa sairastaa ja toivon nyt, että pysyisin paremmissa voinneissa.

   Delete
 5. Very nice things on your wall, Teresa! For some reason your translation widget does not work, I tried both English and Dutch, and it translates only your headings, not your text.The Tivoli Gardens look attractive and also the blue second one with the birds. I guess you like cats:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. I'm so sorry, Jesh. I sometimes feel so lazy and skip the English version even though I should probably always write in English, too, especially if I am linking to the MakroTex Challenge. The bird painting is not actually a painting but old wallpaper found beneath the other wall papers. I assume it is from the late 1930 when our house was built. The cat painting also existed in the hallway when we moved. It is there to cover an old and ugly electricity board.

   Delete
 6. Mielenkiintoiset kuvat. Hauska idea tuo tapettitaulu - ja kissa on hauska!

  ReplyDelete

© City and country living • Theme by Maira G.