SLIDER

Piparkakkujuustokakku


Uuden vuoden ja loppiaisen aikoihin on hyvä käyttää joulusta jäljelle jääneet piparkakut ja leipoa niistä vaikkapa juustokakku. Hunajamurun aarrearkku -blogista olen löytänyt ohjeen, jonka mukaan olen tehnyt tätä ihanaa juustokakkua jo monen vuoden ajan välipäivinä. Blogia ei taideta enää päivittää ja tuohon ohjeeseen olen itse tehnyt vähän tarkennuksia, joten jaan tässä muokkaamani ohjeen myös teille.


Piparkakkujuustokakku

Pohja

100 g voita tai margariinia
30 (tai vähempikin riittää) keskikokoista piparkakkua

Täyte

200 g maustamatonta tuorejuustoa, esim. Philadelphia
1½ dl sokeria
3 munaa
1 tl jauhettua kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
½ tl jauhettua mausteneilikkaa

Kuorrutus

125 g crème fraîchea
1½ dl tomusokeria

Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen tai kiertoilmauuni 160 asteeseen. Sulata voi/margariini ja anna sen jäähtyä. Murenna piparkakut sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Sekoita rasva murusten sekaan. Painele seos irrotettavaan kakkuvuokaan tai piirasvuokaan; voitele vuoka kuitenkin ensin. Paista uunin keskitasolla n. 10 min. 

Sekoita yhteen tuorejuusto ja sokeri, lisää sekaan yksitellen kananmunat sekä lopuksi mausteet. Sekoita täyte tasaiseksi ja kaada piparkakkupohjalle ja paista uunin keskitasolla n. 30 min. Anna kakun jäähtyä kunnolla, ennen kuin teet kuorrutuksen. 

Kuorrutus tehdään sekoittamalla crème fraîche ja tomusokeri yhteen ja levitetään jäähtyneen kakun päälle. Koristele piparkakuilla ja viilennä vielä kunnolla ennen tarjoilua. 1 comment

© City and country living • Theme by Maira G.