Raidat matoissa - Stripes on the carpets


Meillä oli "koti kuntoon" -viikonloppu. Muutimme jo puolitoista vuotta sitten takaisin tähän vanhaan taloomme mutta monet paikat olivat ensin koko kesän kestäneen remontin jälkeen ja sitten pitkien ulkomaan vierailujemme takia jääneet puolitiehen. 

Nyt olemme joululomasta saakka korjanneet, kunnostaneet ja järjestelleet huoneita eli keittiön ja eteisen seinät on paklattu ja maalattu, muutamat ovenkarmit on hiottu ja maalattu, kun niissä oli vanhat maalit lohkeilleet, keittiössä ja vanhassa kylpyhuoneessa on kuluneet silikonit vaihdettu uusiin. Hankimme myös puuritilöitä betonilattian päälle kellariin pesutilan eteen jääneeseen pikkutilaan. 

Lisäksi olemme hoitaneet turhat tavarakasat järjestykseen ja siivonneet pinnat puhtaiksi. Kyllä nyt onkin eri näköinen koti! 

Samalla katselin mattojamme vähän "sillä silmällä". Vanhaan taloon sopivat mielestäni kivasti räsymatot, kuten yllä olevassa kuvassa, tai vaikkapa persialaiset matot, jotka ovat tällä hetkellä suuressa muodissa. Sen sijaan tämä aiempaan moderniin Helsingin-kotiimme ostettu Ikean "blogimatto" ei oikein mielestäni istu näin vanhaan taloon. Siinä se nyt kuitenkin on olohuoneessa. Lämmittää jalkoja ja kokoaa sohvaryhmän yhteen. Täytyy katsoa jossain vaiheessa, mitä tuolle matolle päätän tehdä, jääkö vai pistänkö myyntiin.


Minkälaisia mattoja teillä on kodissa?

This weekend we have been organising our home after a long-lasting renovation. I also took notice of the carpets we have. Many stripes on them! What kind of carpets do you have at your home?

Raidat/Stripes - Pieni Lintu MakroTexChallenge


21 comments

  1. Räsymattojen raidoista näkee perheen ja suvun vaatehistoriaa! Hyvää kierrätystä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minä olen aina tykännyt räsymatoista. On joku mummoni kutoma räsymatto tallessa ja äitini kutoi myös niitä paljon. Itse olen lähinnä virkannut, mutta jos saisin kunnostettua kangaspuut huvilalla, niin voisin alkaa itsekin kutoa mattoja.

      Delete
  2. Great stripes - I love the black and white, it's very striking.

    ReplyDelete
    Replies
    1. It is, indeed, very striking. One also gets easily bored with it!

      Delete
  3. Nice examples of stripes...I like both traditional and modern carpets.
    Have a nice week!

    ReplyDelete
  4. Räsymatoissa on tunnelmaa ja on kyllä totta, että joka kotiin vanhat matot eivät kotiudu.

    Minulle tuo ikeamatto sopisi hyvin!

    ReplyDelete
  5. Upeita raitoja. Perinteinen on kodikas. Mustavalkoiset modernit :)

    ReplyDelete
  6. Tuo mustavalkoraidallinen on IHANA!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minäkin pidin siitä siinä aiemmassa modernissa kodissa, sopi sinne tosi hyvin. Nyt se jotenkin kirkuu erilaisuuttaan täällä vanhassa talossa. :)

      Delete
  7. Raitamattoja minullakin.

    ReplyDelete
  8. Räsymatot on parhautta :) Meillä melkein kaikki matot räsymattoja, vaikka ovat isojakin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. On kiva, että räsymatot ovat taas tulleet arvostetuiksi!

      Delete
  9. Räsymatot ovat kauniita, itselläni on käytössä jatkuvasti jossakin huoneessa, tällä kertaa kyökissä ja käytävällä. Pirteät nuo uudenajan mustavalkoisetkin, oli vähällä etten laittanut itsekin matonraitoja:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi, olisipas ollut kiva nähdä, minkälaisia mattoja sinulla on!

      Delete

© KAHDEN TALON VÄKEÄ • Theme by Maira G.