Flashback Friday: Loch Lomond ja Trossachsin kansallispuisto


Olen kahtena aiempana keväänä koettanut kirjoittaa tätä postaussarjaa Skotlannin-ajoistamme. Viime vuonna sarja jäi jälleen kesken väitöskiireideni ja Yhdysvaltoihin kesäksi muuttomme takia. Jospa nyt koettaisin jatkaa tätä sarjaa uudestaan, kun koronakaranteenissa ei pääse matkustelemaan (jos enää milloinkaan ylipäänsä...) niin lähdetään virtuaalimatkalle sitten!


Tällä kertaa matkakohteena on Skotlannin suurin järvi Loch Lomond ja Skotlannin toinen kansallispuisto Trossachsin kansallispuisto. Meillä kävi Skotlannissa asuessamme paljon vieraita Suomesta. Huhtikuussa 2006 veimme vieraitamme tutustumaan Trossachsiin ja Loch Lomondiin. Loch Lomond sijaitsee noin 23 kilometriä Glasgow'sta Ylämaiden eteläpuolella. Harmiksemme tuon "Britannian kuudenneksi hienoimman luonnonihmeen" näkymät eivät nyt kovin paljon suomalaisista poikenneet, joten järvi ei tehnyt suurta vaikutusta vieraisiimme.




Lisäksi huhtikuu ei ole ihan paras mahdollinen ajankohta Skotlannin-matkailuun, sillä luonto ei ole vielä päässyt talven jäljiltä täyteen kukoistukseensa. 



Täällä silti voi aistia, millainen tunnelma järvellä on kesällä, kun on vielä vähän enemmän veneitä ja kalastajia! Myös taustalla siintävät vuoret ovat periaatteessa aivan upeat, kun vain olisi ollut myös hienompi sää.



Mutta eipä silti, ei Trossachsin kansallispuistokaan huhtikuussa järin hääviltä näyttänyt.




Skotlannissa on muutoin kyllä todella upeita maisemia. Piikkiherneiden keltainen väri kuvastaa mielestäni parhaiten Skotlannin maisemia vehreyden ja vuorten ruskeuden lisäksi. Ne kukkivat jo varhain ja niitä näkee kaikkialla.



Suurimman nähtävyyden tarjosi kuitenkin taivaalle ilmestynyt kaunis sateenkaari vuorten yllä kotiin palatessamme. 



Vaikka tämä matkakohde ei ehkä ihan henkeä salvannut, niin seuraavassa Flashback Fridayssa alan käydä läpi pidempiä kiertomatkojamme Skotlannissa. Sieltä löytyykin jo todella upeita kohteita. Tähän mennessä sarjassa on ilmestynyt seuraavat postaukset:


2 comments

  1. Olipas kiva virtuaalimatka upeine kuvineen! Skotlanti on ollut yksi "must see"-listani maista, siellä varmasti riittäisi paljon kaunista nähtävää! Mukavaa päivää ja hyvää viikonloppua♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, samoin! Skotlantiin kannattaa ehdottomasti matkustaa, jos vain on mahdollisuus. Se on maa, jonne jäi pala sydäntäni.

      Delete

© KAHDEN TALON VÄKEÄ • Theme by Maira G.