Sininen - Blue


Olemme nyt jättäneet pihamme nurmikon tarkoituksella leikkaamatta, jotta siellä olisi pörräisille turvattu tila (#pelastapörriäinen).


Sen seurauksena pihalle on kasvanut kunnon kukkaniitty. Lemmikkejä löytyy ihan joka puolelta.


Lisäksi pihalla on orvokin näköisiä kasveja, olisivatko sitten aho-orvokkeja. No, sinisiä kumminkin.


Minulla jäi viime viikolla makrokuvahaaste väliin, kun tässä on ollut kaikenlaista. Löysimme uudet ostajat talollemme mutta nyt pitäisi sitten löytää uusi asunto itselle ja tyhjentää koko talo tämän kuun aikana. Täytyy sanoa, että haikealta tuntuu luopua talosta, jossa lapset ovat kasvaneet, mutta aika aikaa kutakin ja uudet tuulet odottavat. Nämä vain reilu vuosi sitten tapetoimamme seinätkin vaihtuvat sitten kuulemma uusiksi tyttömäisempiin sävyihin mutta ilahduttivat nyt sentään meitä ja poikia.  Vaikka tiedänkin, että jokainen haluaa tehdä oman mieleisensä mukaisen kodin niin jostain syystä olen vain ollut siitäkin kovin surullinen. Outoja aikoja ja tunnelmia.  



Briefly in English:

We have left the lawn in our garden untouched for a while to keep bees and other flies safe. This has led to a situation where all kinds of flowers have invaded the garden!

We also found new buyers for our house and now we will have to find a new place in less than a month... so I've been quite busy already packing and searching for flats. It sort of made me feel quite blue to give up the house where our kids grew up but it's time to move forward. However, learning that the wallpaper we put upstairs just over a year ago will be replaced with more girly colours, made me for some reason also really sad. Even though I know that everyone wants to make their home just the way they like it. Strange times, strange feelings.   

17 comments

  1. Know exactly how you feel, because I feel the same. We are in the process of getting our house listed, and I will lose the 30c40 feet barn.Since it is located remotely, I will be happy if we are in a new house by the fall or even winter. Since you have two houses, I hope you keep one?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks, Jesh. Yes, we are still keeping the other house. It has been too much to take care of two houses even though the other is just a "summer" villa so we are now giving up the other one and moving to a flat in another town. I will be starting at a new job in August so the move was necessary for me, and the kids want to follow me so that's why we decided to sell our house.

      Delete
  2. The flowers are so beautiful. I hope you find a house as you want.
    Have a good time!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you, Rusyena! No new houses for us at the moment. We will be moving to a flat!

      Delete
  3. Kaunista sinistä. Tapetteja käy sääli, mutta sinäkin saat laittaa tulevaan kotiisi sitten joskus omanlaisesi tapetit, joten onhan siinä jotain kivaakin odotettavissa.

    T. Täysin arkista

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, Kristiina! Nyt ei ole kyllä tapetteja luvassa uudessa kodissa, muutamme vuokralle nyt joksikin aikaa. Lähinnä sääliksi näin kestävän kehityksen asiantuntijan ja perinnekorjaajan näkökulmasta se, että aivan uudet ja kalliit tapetit lähtevät roskiin. Kun itsekin olen katsellut muiden laittamia tapetteja, mitkä eivät ihan omaa silmää ole miellyttäneet, mutta ei ole viitsinyt alkaa vaihtaa täysin moitteettomassa kunnossa olevia uusiin vain sen takia. Mutta ymmärrän kyllä toki toisten halun vaihtaa omanlaisiin, ei siinä mitään! Pojalle olivat tärkeät nuo laivatapetit, hän oli niitä niin pitkään toivonut. Aion ottaa jäljelle jääneestä tapetista palan ja tehdä siitä vaikkapa tapettitaulun hänelle uuteen kotiin, josko se helpottaisi tuskaa.

      Delete
  4. Ihanat kuvat ja lemmikit on niin suloisen hentoja! On kyllä kiva kun on tuollainen pörriäiskamppanja ja tuntuu että tänä keväänä onkin ihan eri tavalla pörriäisiä jo liikkeellä, sellainen surina ja suhahtelu joka puolelta kuuluu:) Tuo kipuilu muutossa kuulostaa kovin tutulta. Jotenkin se "luopuminen kodista" on niin haikeaa kun katselee niitä tiloja jossa lapset on kasvanut ja missä on paljon ihania muistoja saanut!! Vaan onneksi niitä ihania muistoja syntyy myös sitten uudessa kodissa, missä se ikinä onkaan! Aurinkoista ja mukavaa alkanutta kesäkuuta♥

    ReplyDelete
  5. Mukavaa, että olette saaneet talon myytyä. Ristiriitaisia tunteita muutto kyllä varmaan herättää, lasten lapsuudenkoti jää taakse.

    Mutta eteenpäin, näinhän me kuljemme.

    Huh, kuukausi aikaa tyhjentää talo, voimia!

    ReplyDelete
  6. Niin ihastuttavat lemmikit! Kiva on tapetti, mutta ymmärrän jos halutaan erilainen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ymmärrän minäkin sen, yritin vain sanoa, että kummallisen haikealta ja vaikealta tuntuu koko tämä prosessi.

      Delete
  7. The forget-me-nots are gorgeous, and I found the photograph of the empty room quite poignant - I have always found it emotional saying goodbye to a previous home. I hope youi find a new place soon and your move goes well.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you, Diana. This has been really emotional for me and such a roller coaster as the first buyers were not able to buy this and everything had to be started from scratch again. But I have a new job waiting for me in the capital city and this needs to be done in order to start over.

      Delete
  8. Lemmikinsininen on niin kaunis väri ♥

    Luopuminen on niin tuttua, niin en osaa sanoa oikein sanoa mitään kannustavaa, koska ite koen haikeuden niin lamaannuttavana tunteena ja voi liittyä kovin kummallisiinkin asioihin. Ehkä se haikeus on osa surutyötä, mikä on vaan tarvottava läpi, jotta voi siirtyä uuteen. Että oman aikansa se ottaa, kunnes tuntuu taas ehyeltä, ehkä jopa vahvemmalta kuin aikaisemmin. ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Varmasti asia on juurikin näin. Unettomia öitä on tullut kyllä vietettyä ja surutyötä käyty läpi. Ehkä se tästä jonain päivänä iloksi muuttuu ja toisaalta moni asia puhuu sen puolesta, että tämä on oikea päätös, vaikkakin vaikea. Toivotaan näin!

      Delete

© KAHDEN TALON VÄKEÄ • Theme by Maira G.